Daar is de leugenbank

IMG_7845

Burgemeester Swillens gaf de overkapte leugenbank gisteren dan eindelijk aan de gebruikers, de Wijkse ouderen

Wijk bij Duurstede, 24 december 2011. Na vijf jaar gesteggel is gisterenmiddag eindelijk de overkapte leugenbank aan de stadshaven officieel onthuld. Dit tot grote vreugde van de gebruikers, die al tijden op het bankje bij de Veldpoortbrug vertoefden, bij gebrek aan beter. Het nieuwe bankje werd op feestelijke wijze in gebruik genomen. “Applaus voor de tantes van Sinterklaas”, riep burgemeester Swillens luidkeels.

Mooi zitten

De twee krasse tantes zouden het bankje al eerder presenteren aan de Wijkse ouderen, die iedere middag samenkomen om met elkaar te babbelen over wat er gaande is in de stad. Op 6 december om precies te zijn, bij het afscheid van Sinterklaas. Maar omstandigheden gooiden roet in het eten, dus werd het een aantal weken later. Nog net voor de Kerst, dat dan wel weer. “En nu allemaal op de bank, naast de tantes van Sinterklaas!” bulderde de burgervader na een woord van dank voor diegenen die het mogelijk maakten dat de ouderen weer op hun vaste plak aan de haven kunnen zitten. “We doen een wedstrijd wie hier het mooiste op de bank kan zitten!” Groot gelach onder de aanwezigen, die hun rollator aan de kant schoven om tussen de dames in plaats te nemen.

Oliebollen en chocolademelk

“Het is hier wel een beetje tochtig, burgemeester”, merkten de ouderen op. Waarop Swillens plechtig beloofde dat hij ervoor zou zorgen dat er zo snel als de overkapte bank er stond, ook een oplossing tegen de kou zou komen. Dit tot grote hilariteit van de aanwezigen. “Over vijf jaar dan hoeft het niet meer, dan zijn we d’r niet meer!” Het bleef nog lang gezellig aan de haven, waar voor de gelegenheid oliebollen en warme chocolademelk werden geserveerd. Marien Stoel legde een en ander vast in een film die is te zien op het Youtubekanaal van ditiswijk.nl.

IMG_7836IMG_7843IMG_7842

Be the first to comment on "Daar is de leugenbank"

Leave a comment