za26072014

Jaargang: 6

Laatste update:vr, 25 juli 2014 4pm

Back U bevindt zich hier: Start Wijk bij Duurstede Sport Judo

Sportieve en gezellige afsluiting van het judoseizoen

Tags: judo

DSC 5973

Wijk bij Duurstede, 14 juli 2014. Zaterdag 12 juli vond het Landentoernooi plaats bij Judo Duurstede. Dit is traditioneel de afsluiting van het judoseizoen. Dit is een teamtoernooi voor alle judoka’s van Judo Duurstede. De judoka’s worden verdeeld in teams van tuimelaars tot de ervaren wedstrijdjudoka’s. Dit keer namen er 60 judoka’s deel verdeeld over 6 teams. De teams hebben een naam van een land, vandaar dat dit toernooi het Landentoernooi heet.

Wedstrijden

De teams waren verdeeld in 2 poules. De wedstrijden gingen allemaal gelijk op en er was leuk en mooi judo te zien en er waren spannende wedstrijden. Na de poulewedstrijden waren de nummers 1 t/m 3 bekend van beide poules. Daarna kwamen de wedstrijden om te bepalen welk team op welke plaats eindigde. De wedstrijd om de 5e en 6e plaats ging tussen Nederland en Japan. De partij om de 3e en 4e plaats ging tussen Duitsland en Hongarije. De finale was tussen Engeland en Rusland. De finale was erg spannend. De winst was uiteindelijk voor Rusland.

 1. Rusland
 2. Engeland
 3. Hongarije
 4. Duitsland
 5. Nederland
 6. Japan

Prijzen

Tijdens dit toernooi worden er ook enkele prijzen uitgereikt. Er worden drie soorten prijzen uitgereikt namelijk de aanmoedigingsprijs, talent van het jaar en judoka van het jaar. Hieronder ziet u wie welke prijs heeft gewonnen. Aanmoedigingsprijs Stijn van Kooten Talent van het jaar Tycho Kosterman Judoka van het jaar Finn van Daatselaar

Vanenladder

Alle punten van alle wedstrijden die de judoka’s judoën worden bijgehouden in de vanenladder. De punten worden per seizoen bijgehouden en ze worden ook van alle jaren bijgehouden. Tijdens dit toernooi worden er dan vanen uitgereikt. Dit jaar was er een unieke prestatie voor Ted Sibbald die in totaal meer dan 5000 punten heeft verzameld en daarvoor een mooie beker in ontvangst mocht nemen. Degene die in het afgelopen seizoen in de top 5 zijn geëindigd krijgen een mooie beker. De top 5 zag er als volgt uit.

 1. Dylan van Haarlem
 2. Finn van Daatselaar
 3. Melle van Daatselaar
 4. Pepijn van Kooten Niekerk
 5. Joep Sinoo

Na het sportieve gedeelte van de dag werd de dag afgesloten met een barbecue. Tijdens de barbecue was het erg gezellig. Het was weer een geslaagde dag en een mooie afsluiting van het judoseizoen 2013 – 2014.  

DSC 5953DSC 5989DSC 6011DSC 6014DSC 6025DSC 6057

Mooi einde van het judoseizoen

Tags: Judo

DSC 5951

Wijk bij Duurstede, 6 juli 2014. Afgelopen week zijn er in de dojo van Judo Duurstede judo- en tuimelexamens afgenomen. Onder leiding van Meester Daniel, Wilbert, Laura en Dirk. 140 judoka's en tuimelaars in de leeftijd vanaf 4 jaar en ouderzijn geslaagd voor hun tijger, slip of band. Onder grote belangstelling van ouders oma's en opa's, broertjes en zusjes. Na een lang judo seizoen zit het er bijna weer op. Het nieuwe judo seizoen start 1 september weer; heb je interesse kom eens langs in de dojo.  

DSC 5842DSC 5866DSC 5894DSC 5930DSC 5916

Heel geslaagd judokamp

DSC 5828

Wijk bij Duurstede, 23 juni 2014. Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver: Judokamp voor de judoka's van Judo Duurstede. In het totaal waren er 47 judoka's mee van zowel Wijk bij Duurstede als van Maarsen. Het kamp vond plaats in Auterlitz waar zij een weekend vol spellen hebben gedaan.

Record judobroekhangen

Zo was er o.a. watervolleybal, een hindernisbaan, zaklopen en uiteraard ook judobroek hangen. Bij dit laatste is er dit weekend een nieuw record gevestigd door een van onze judoka's. Uiteraard was er ook een nachtelijke speurtocht. Verder was er om ons heen genoeg ruimte en gelegenheid om de kinderen er zelf op uit te laten gaan. Sommige deden een eigen speurtocht of verstoppertje. Andere bedachten een variant op tafeltennis en er werd volop gevoetbald.

Teams

Aan het einde van het judokamp werd er van de teams bekend gemaakt welk team er had gewonnen.

 1. Team 5
 2. Team 2
 3. Team 1

"We kijken met zijn alle terug op een goed en geslaagd kamp. Via deze weg willen wij alle begeleiders, ouders en sponsors bedanken die dit kamp mogelijk hebben gemaakt", aldus de organisatie.DSC 5586DSC 5741

Elke vrijdagmiddag houdt de redactie open tafel in cafe 't Hoff, Markt 15a te Wijk bij Duurstede. U bent van harte welkom om vanaf 17.00 uur aan te schuiven om uw verhaal te doen of kennis te maken.

De redacteuren en fotografen van ditiswijk.nl zijn ook regelmatig in Cothen en Langbroek. Ziet u ons lopen in rode jas? Trek ons aan de mouw en vertel uw verhaal! Wij maken graag tijd voor een praatje.

Geen tijd om langs te komen? Mail dan uw verhaal naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of plaats het op Twitter: @ditiswijk of op Facebook. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Facebook
Volg ons op Twitter
Linked In
Bekijk ons YoUTube kanaal
Onze RSS feeds
Follow Us