vr29082014

Jaargang: 6

Laatste update:vr, 29 aug 2014 9am

Back U bevindt zich hier: Start Wijk bij Duurstede Sport Judo

Nieuw judoseizoen komt er aan

Tags: judo

logo-judo-duurstede

Wijk bij Duurstede, 25 augustus 2014. Per 1 september begint het judoseizoen bij Judo Duurstede. Judo is op verschillende vlakken goed voor de ontwikkeling van een kind. De judosport heeft een grote vormende waarde en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de sociale competentie bij kinderen. Ook levert judo een positieve bijdrage aan het zelfvertrouwen en de zelfbeheersing van een kind en de mate waarin het rekening houdt met anderen.

Kenmerken

De positieve bijdrage van judo wordt veroorzaakt door drie kenmerken van de judosport:

 1. het individuele karakter
 2. het noodgedwongen samenwerken
 3. het fysieke element

Door het judo leren kinderen vallen, iets waar ze later veel voordeel van kunnen hebben. Goed leren vallen geeft zelfvertrouwen. Kinderen zijn dan niet meer bang en durven bijvoorbeeld ook meer tijdens gymlessen. Ook de motoriek van kinderen wordt beter door het volgen van judolessen.

Eerste drie lessen gratis

Judo Duurstede biedt judolessen aan voor kinderen vanaf 4 jaar t/m senioren. De judolessen worden gegeven op dinsdag, woensdag en donderdag. De judolessen worden gegeven door gekwalificeerde judoleraren. De eerste drie lessen zijn gratis om te kijken of uw kind judo of u zelf judo leuk vindt. Wilt u meer informatie dan kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   

Sportieve en gezellige afsluiting van het judoseizoen

Tags: judo

DSC 5973

Wijk bij Duurstede, 14 juli 2014. Zaterdag 12 juli vond het Landentoernooi plaats bij Judo Duurstede. Dit is traditioneel de afsluiting van het judoseizoen. Dit is een teamtoernooi voor alle judoka’s van Judo Duurstede. De judoka’s worden verdeeld in teams van tuimelaars tot de ervaren wedstrijdjudoka’s. Dit keer namen er 60 judoka’s deel verdeeld over 6 teams. De teams hebben een naam van een land, vandaar dat dit toernooi het Landentoernooi heet.

Wedstrijden

De teams waren verdeeld in 2 poules. De wedstrijden gingen allemaal gelijk op en er was leuk en mooi judo te zien en er waren spannende wedstrijden. Na de poulewedstrijden waren de nummers 1 t/m 3 bekend van beide poules. Daarna kwamen de wedstrijden om te bepalen welk team op welke plaats eindigde. De wedstrijd om de 5e en 6e plaats ging tussen Nederland en Japan. De partij om de 3e en 4e plaats ging tussen Duitsland en Hongarije. De finale was tussen Engeland en Rusland. De finale was erg spannend. De winst was uiteindelijk voor Rusland.

 1. Rusland
 2. Engeland
 3. Hongarije
 4. Duitsland
 5. Nederland
 6. Japan

Prijzen

Tijdens dit toernooi worden er ook enkele prijzen uitgereikt. Er worden drie soorten prijzen uitgereikt namelijk de aanmoedigingsprijs, talent van het jaar en judoka van het jaar. Hieronder ziet u wie welke prijs heeft gewonnen. Aanmoedigingsprijs Stijn van Kooten Talent van het jaar Tycho Kosterman Judoka van het jaar Finn van Daatselaar

Vanenladder

Alle punten van alle wedstrijden die de judoka’s judoën worden bijgehouden in de vanenladder. De punten worden per seizoen bijgehouden en ze worden ook van alle jaren bijgehouden. Tijdens dit toernooi worden er dan vanen uitgereikt. Dit jaar was er een unieke prestatie voor Ted Sibbald die in totaal meer dan 5000 punten heeft verzameld en daarvoor een mooie beker in ontvangst mocht nemen. Degene die in het afgelopen seizoen in de top 5 zijn geëindigd krijgen een mooie beker. De top 5 zag er als volgt uit.

 1. Dylan van Haarlem
 2. Finn van Daatselaar
 3. Melle van Daatselaar
 4. Pepijn van Kooten Niekerk
 5. Joep Sinoo

Na het sportieve gedeelte van de dag werd de dag afgesloten met een barbecue. Tijdens de barbecue was het erg gezellig. Het was weer een geslaagde dag en een mooie afsluiting van het judoseizoen 2013 – 2014.  

DSC 5953DSC 5989DSC 6011DSC 6014DSC 6025DSC 6057

Mooi einde van het judoseizoen

Tags: Judo

DSC 5951

Wijk bij Duurstede, 6 juli 2014. Afgelopen week zijn er in de dojo van Judo Duurstede judo- en tuimelexamens afgenomen. Onder leiding van Meester Daniel, Wilbert, Laura en Dirk. 140 judoka's en tuimelaars in de leeftijd vanaf 4 jaar en ouderzijn geslaagd voor hun tijger, slip of band. Onder grote belangstelling van ouders oma's en opa's, broertjes en zusjes. Na een lang judo seizoen zit het er bijna weer op. Het nieuwe judo seizoen start 1 september weer; heb je interesse kom eens langs in de dojo.  

DSC 5842DSC 5866DSC 5894DSC 5930DSC 5916

Elke vrijdagmiddag houdt de redactie open tafel in cafe 't Hoff, Markt 15a te Wijk bij Duurstede. U bent van harte welkom om vanaf 17.00 uur aan te schuiven om uw verhaal te doen of kennis te maken.

De redacteuren en fotografen van ditiswijk.nl zijn ook regelmatig in Cothen en Langbroek. Ziet u ons lopen in rode jas? Trek ons aan de mouw en vertel uw verhaal! Wij maken graag tijd voor een praatje.

Geen tijd om langs te komen? Mail dan uw verhaal naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of plaats het op Twitter: @ditiswijk of op Facebook. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Facebook
Volg ons op Twitter
Linked In
Bekijk ons YoUTube kanaal
Onze RSS feeds
Follow Us