Wijk bij Duurstede, 22 oktober 2017. Vooraf leken er kansen te zijn voor CDW in de thuiswedstrijd tegen Loosdrecht. Allereerst was er het goede resultaat van CDW zelf middels de 1-1 bij Geinoord. En Loosdrecht, vandaag het bezoekende team was met 4 punten nog binnen bereik. Achteraf was het wel duidelijk, de bezoekers stonden met de rust op 0-2, en wonnen uiteindelijk met 0-5. En ook was de conclusie terecht dat dit Loosdrecht het tot nu toe sterkste team was waartegen CDW speelde. Vandaag was er niets af te dingen aan de verdiende winst voor de gasten.

Stapje verder

Er was dus goede hoop bij CDW dat de eerste thuispunten vandaag bijgeschreven konden worden. Maar eigenlijk had de manier waarop de gasten naar Wijk kwamen al een teken aan de wand moeten zijn. Loosdrecht is op meerdere manieren al een stapje verder dan CDW, die kwamen doodgewoon met een touringcar met spelersbus Loosdrecht als opschrift het sportpark op rijden. En dat bleek ook al snel tijdens de wedstrijd. Er kwam een mooi team binnen de lijnen met net andere waarden dan bij CDW. Daar zit nog veel redelijk jong spul en enkele routiniers. Loosdrecht bracht een 22 jarige doelman en nog 1 jonkie en verder 9 mannen die de volgens kenners ideale voetballeeftijd van tussen 25 en 30 jaar achter hun naam hebben. En ze gingen direct “los”. Al in de 2e minuut was er een kopkans voor spits Sercan Ozturk. Die miste hij nog, maar later zou deze speler met ervaring op hoofdklaaseniveau zich nog duidelijk laten gelden. Ook de volgende kans benutten de gasten nog niet, Bas Seldenrijk schoot naast. In de beginfase was er ook een beste kans voor CDW, eigenlijk de allerbeste van de eerste helft. Routinier Frank Barte zag dat zijn linksback Robbin van den Berg er op links vandoor ging. De prima voorzet die volgde werd via een verdediger tot corner verwerkt. Die legde Stefan Nesselaar prima bij de tweede paal en daar vandaan kopte Robbin de open kans helaas naast. Want, als die er wel in gaat. Ja als, maar dat telt niet. Zoals gezegd, Loosdrecht dicteerde en juist toen het er even op leek dat er voor CDW grip op de wedstrijd kwam sloegen de gasten toe. Een snelle counter in de 30e minuut via de linkerspits leverde een schot op waarbij Ibi goed redde. Dat werd wel een corner die Edwin Klok keihard raak kopte. Omdat Ibi spits Ozturk met een knappe redding van de 0-2 af wist te houden en Marijn Kroodsma een vrije trap van Benjamin Polman met een omhaal net naast schoot leek de rust met 0-1 te komen. Maar dat werd toch even anders, weer kwam het gevaar uit een voorzet en omdat Ibi deze keer de hoge bal niet helemaal goede inschatte kon Bram Sleven de 0-2 in de 44e minuut met weer een rake kopbal aantekenen.

Zit niet mee

Het is al vermeld, Loosdrecht speelde beter en volwassener. Maar momenten van net niet of net wel zijn dan wel belangrijk. CDW wisselde Ingmar de Wit en Marijn Kroodsma voor Pim Plantinga en Robert Overvest in de rust en men was het er over eens, als we de flow van vorige week weer te pakken krijgen kan het nog. Maar dan moet het af en toe ook wel meezitten. Het is de 49e min. en rechtsback Rosh Rigter knalt van bijna 30 meter tegen de paal en die bal springt weer het veld in. Dus weer net niet, en dat is natuurlijk wel een verschil. Een verschil werd ook dat spits Cerhan van Loosdrecht zijn kansen nu wel benutte en in de 54e en 62e minuut met twee rake kopballen de stand naar 0-4 tilde. Dat het daarna gedaan was met de motivatie bij CDW moge duidelijk zijn, hier was geen eer meer aan te behalen. Ibi hield spits Cerhan nog met 2 knappe reddingen van een hattrick af maar kon niet voorkomen dat hij nog eens door2 voor hem opduikende bezoekers geklopt werd. Die 0-5 viel in de 83e minuut. Kort voor tijd werd ook duidelijk dat het CDW niet zou lukken om zelfs maar een eretreffer te maken. Tom Pijpers was dichtbij, zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Het was en bleef 0-5 toen de scheids het welletjes vond. De volgende wedstrijd is weer thuis, nu komt TOV een van de koplopers op bezoek.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha