Wijk bij Duurstede, 11 juni 2018. Afgelopen weekend waren de bondskampioenschappen meerkamp én toestellen in Hoofddorp. Vier Levitassers kwam hier in actie. Met totaal tien finaleplaatsen, zes medailles en twee titels was het een succesvol weekend voor de vereniging. Vooral voor Thom van Hemert stond dit weekend al een jaar rood omcirkeld in zijn agenda. Na een gouden plak in de achtste-, kwart- én halve finale waren de verwachtingen hoog. Thom had zijn zinnen gezet op de titel in de meerkamp. Ondanks een uitstekende zeskamp pakte hij uiteindelijk de zilveren medaille.

Toestelfinale

Na de teleurstelling van het meerkamp zilver kon Thom de volgende dag tijdens de toestelfinale alsnog een grote grijns opzetten. Op maar liefst vijf toestellen stond hij in de finale. Op voltige en brug pakte hij brons. Zijn brugoefening was goed voor zilver maar zijn rekoefening was de echte revanche: daar pakte van Hemert de nationale titel. Waar hij een jaar eerder nog een val moest incasseren met zijn dubbelsalto ging het deze keer voortreffelijk. Zo sloot Thom zijn weekend af met vijf medailles: tweemaal brons, tweemaal zilver en één gouden plak.

Meerkampfinale

Tegelijkertijd met van Hemert turnde Wilco van Noort ook zijn meerkampfinale. Wilco maakte dit jaar zijn debuut bij de senioren. Met een plaats in de halve finale was het seizoen al geslaagd. Zijn fantastische meerkamp in de halve finale leverde verassend hem een ticket op voor de finale waar hij zichzelf nog verder wist te verbeteren en uiteindelijk uit kwam op plaats 8. Geen eremetaal maar wel een prachtig resultaat.

Voltigefinale

Ook Wilco mocht de volgende dag aantreden in de voltigefinale. In tegenstelling tot de meerkamp had hij zichzelf hier wel kansen voorgespiegeld. Maar liet hier helaas geen perfecte oefening zien. Wilco eindigde op plaats 6.

Genieten

Naast deze twee heren hadden ook nog twee jonge mannen van Levitas zich voor een toestelfinale geplaatst. Enzo van Wijnbergen mocht in actie komen tijdens de toestelfinale sprong en Nolan Meinders had zich geplaatst voor de toestelfinale vloer. Beide genoten zichtbaar dat zij hun beste oefening mochten laten zien tijdens deze gigantische finale. Voor Enzo was het behalen van de finale al een verassing. Na twee sprongen eindigde hij als zesde.

Perfecte vloeroefening

Voor Nolan zag het er anders uit. Hij zag zijn tegenstanders prachtige oefeningen draaien en had nog even niet in de gaten dat de andere turners dat ook van hem konden denken. Nolan liet de jury zien hoe je de vloeroefening écht perfect laat zien en was de enige turner die de grens van 19 punten doorbrak. Toen hij zijn cijfer op de gigantische borden zag verschijnen en zich realiseerde dat hij daarmee Nederlands Kampioen was geworden verscheen er een lach die de rest van de dag niet meer van zijn gezicht is verdwenen.

Bijzondere prestaties

Levitas wil Trainer Michiel Jansen bedanken voor zijn tomeloze inzet en Thom van Hemert, Wilco van Noord, Nolan Meinders en Enzo van Wijnbergen van harte feliciteren met het behalen van deze mooie prestaties!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha