Wijk bij Duurstede, 13 november 2017. Een deelnemer: “Gisteren was voor mij de eerste keer dat ik een Dialoog heb bijgewoond op het Revius in Wijk en het heeft me positief verrast. Een erg warme en liefdevolle manier om met elkaar in gesprek te gaan en vooral de combinatie jong /oud sprak me enorm aan. Zoveel, dat ik me op wil geven als gespreksleider voor een volgende keer, als daar van jullie kant tenminste behoefte aan is.”

Geslaagd

Dit mailtje aan Fiene van Loock lid van de regiegroep Wijk in dialoog gaf kernachtige het beeld en het effect van een geslaagde dialoogavond weer. Zo’n 45 Wijkenaren, jonger en ouder, voerden donderdagavond prachtige gesprekken met bijzondere ontmoetingen. Dit jaar worden weer Havo 4 leerlingen opgeleid tot junior dialoog begeleider door Ineke met steun van Wijkse vrijwilligers. Deze leerlingen nodigden de Wijkse gemeenschap uit om deel te nemen aan de dialoogavond met als thema Samen.... Wat 4 jaar geleden begon met een ontmoeting tussen Willemien van Otterlo toen lid van de regiegroep en Ineke Moortheamer , ondermeer docent maatschappijleer , is dit jaar het Wijkse middelpunt geworden van de landelijke week van Nederland in dialoog.

Verbindende kracht

Sven Baijens, directeur van het Revius Wijk, gaf iedereen een warm welkom en benadrukte in zijn opening nog eens het belang van de verbindende kracht van de dialoog voor iedereen, jong en oud. Fiene Loock nam het stokje over een wees op de harmonie van de dialoog als groot verschil met discussie of debat. Onder haar leiding vond iedereen een plekje aan een tafel. Al snel werd er intensief naar elkaar geluisterd en deelde iedereen ervaringen over het thema Samen. Ieder van de 7 tafels werd begeleid door een vrijwilliger. Interessant detail dit keer, twee tafels werden begeleid door junior dialoogbegeleiders. De ervaringen werden ook voor camera’s gedeeld, zodat er zo met een mooi filmpje over deze avond kan worden uitgedragen hoe fijn het is om met elkaar in gesprek te zijn met als basis respect en luisteren naar elkaar zonder direct een oordeel te hebben.

Doe mee

Wil je ook kennismaken en de kracht van de dialoog ervaren? Op 12 april 2018 van 13.00 tot 16.00 uur zullen op het Revius Wijk, 22 leerlingen gespreksleider zijn en zijn er dus 22 tafels beschikbaar om in dialoog te gaan over een thema. Meld je daarvoor vast aan via de website of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het kan zomaar je eerste stap zijn naar zelf dialoog begeleider worden.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha