Wijk bij Duurstede, 25 mei 2020. Emma en Eline uit groep 7 hadden een grote verrassing geregeld voor de leerkrachten: Zapp Your Planet kwam langs! Op 12 mei, meteen na de ‘opening’ van de scholen, kwam de filmploeg van Zapp langs op basisschool de Windroos in Wijk bij Duurstede om opnames te maken voor het programma Flower Power. Bij deze campagne mogen kinderen aangeven waar zij graag een bloementuintje zouden zien.

Verdiend!

Emma en Eline stuurden namens hun klas een verzoek aan Zapp Your Planet om een BIJ-tuintje aan te leggen om daarmee het schoolplein op te fleuren met Bij-vriendelijke planten. Emma en Eline vonden dat de leerkrachten van school het bloementuintje verdiend hadden in deze Corona-tijd! Het tuintje op de Windroos werd aangelegd door Zapp-presentatoren Rachel Rosier (bekend van o.a. Checkpoint) en Elbert Smelt. Dit was een grote verrassing voor de leerkrachten.

Schoolmoestuin

Emma en Eline werken, net als alle andere leerlingen van de Windroos, regelmatig zelf in de school-moestuin. Samen de tuin onderhouden, zaaien, oogsten en daarmee koken zorgt ervoor dat onderwijs en natuur op speelse wijze verbonden worden. Het werken in de tuin en de directe relatie met de natuur zijn belangrijke pijlers in het ervaringsgerichte onderwijs op de Windroos. Het nieuwe bijentuintje sluit daar natuurlijk heel mooi bij aan.

Rondleiding

Mocht je de schooltuin én de bijentuin een keer willen bewonderen, neem dan even contact op! We leiden je graag op gepaste afstand rond. De uitzending kun je zien bij NPO Zapp op 30 mei rond 18.00 uur. De herhalingen zijn op 31 mei rond 19.00 uur en 3 juni rond 15.30 uur.

IMG 0773

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha