Wijk bij Duurstede, 11 februari 2019. Vrijdag 8 februari was het weer zover, de jaarlijkse schooldamwedstrijden in Wijk bij Duurstede. Dit jaar niet in de vertrouwde omgeving van De Windroos, maar in het mooie en ruime woonzorgcentrum Ewoud en Elisabeth Gasthuis. De wedstrijden voor de onderbouw en bovenbouw van de basisschool worden dit jaar gescheiden georganiseerd. Afgelopen vrijdag beet de bovenbouw, de groepen 7 en 8, bestaande uit 12 teams, de spits af.

Enthousiasme

Gesteund door 5 vrijwilligers van de Utrechtse Provinciale Dam Bond had organisator Kees van den Houten met zijn assistente Amanda, alle tijd om alles tot in de puntjes te regelen. Om twee uur werd het startsein gegeven en barstte de strijd los. Hoewel er kwalitatief wel het een en ander op de partijen viel aan te merken, maakte het enthousiasme alles goed. Na een urenlange strijd kon om half zes de balans opgemaakt worden. Dit keer werden de prijzen uitgedeeld door Eno Middelham, de jongerenwerker van Stichting Binding.

Topscoorders

De topscoorders waren Hidde Reurink van het team Werkschuit 1 en Wesse uit het team van Windroos 2. Ze hadden al hun wedstrijden gewonnen en zij kregen een fraaie beker. Het winnende team was De Werkschuit 1 met 13 punten. Tweede was De Wegwijzer 1 met 12 punten en derde De Windroos 2 met 10 punten. De Jo Spanjer wisselbokaal, voor de school die met schaken en dammen de hoogste score haalde was ook voor De Werkschuit.

De drie hoogst geëindigde teams mogen op 16 maart meedoen met de Utrechtse provinciale wedstrijden. Daar kunnen zij zich plaatsen voor de landelijke halve finale. Op vrijdag 15 februari komt het vervolg van het schooldamtoernooi met teams uit de onderbouw, de groepen 5 en 6. Dit toernooi zal ook plaatsvinden in het Ewoud en Elisabeth gasthuis. We bedanken het Ewoud en Elisabeth Gasthuis voor hun medewerking en gastvrijheid. De toernooien worden mede mogelijk gemaakt door enkele trouwe lokale sponsoren. 

Foto's van alle winnaars staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha