Wijk bij Duurstede, 28 oktober 2017. Het college van de gemeente Wijk bij Duurstede stelt extra geld beschikbaar om het beheer van de buitenruimte te verbeteren. Op 19 september jl. was er een schouw in de gemeente Wijk bij Duurstede Hierbij werd het beheer van de openbare ruimte beoordeeld. Aan de schouw deden enkele college-, directieleden en ambtenaren mee. Wethouder Hans Marchal geeft aan: ‘De aanleiding voor de schouw waren de uitkomsten van de burgerpeiling. Inwoners vonden het beheer van de openbare ruimte onvoldoende of net voldoende. Uit de schouw blijkt dat het beheer vrijwel overal op het niveau ‘sober’ zit. Dat is al jarenlang het afgesproken niveau. Wel hebben we gezien, dat dit sobere karakter in sommige gevallen toch tegenvalt. Daarom kiezen we nu voor snelle acties, die we eenvoudig op kunnen pakken. En we werken aan langere termijnacties, die meer voorbereiding nodig hebben.’

Het openbaar groen komt er verzorgder uit te zien

Inwoners vinden namelijk dat het beheer van de openbare ruimte beter kan. Dit blijkt onder andere uit de burgerpeiling van mei dit jaar. Het college heeft dit signaal goed opgepakt. De geschatte kosten van de korte termijnacties zijn € 26.500. ‘Daar blijft het niet bij,’ zegt wethouder Hans Marchal (Beheer), ‘want er volgen later meer acties voor de lange termijn. Aan die plannen wordt gewerkt en in de begroting is € 100.000 extra opgenomen om de openbare ruimte aan te pakken. Belangrijk is dat we er nu eerst voor zorgen dat het openbaar groen er verzorgder uitziet. Dankzij deze eenmalige actie gaan we ‘schoon de winter in,’’ aldus Hans Marchal.

Wat zijn de eenmalige acties dan?

  • Er komt een extra ronde onkruidbestrijding rondom bomen en obstakels. Dit wordt tegelijk uitgevoerd met het afsteken van de kanten: het overgroeiende gras wordt hierbij van de tegels verwijderd.
  • Na het wegbranden van onkruid komt er een extra borstelronde. Zo worden ook de houtige restjes onkruid weggehaald. Deze actie valt samen met een extra veegronde in de hele gemeente.
  • Her en der zijn (groepen) inwoners actief met het zelf beheren van heggen. Niet alle zelfbeheerders komen hun afspraken na. De gemeente heeft hen gevraagd om alsnog ‘hun’ hagen te snoeien. De hagen die ondanks dit verzoek niet gesnoeid zijn, worden door de gemeente in model gesnoeid. Dit gebeurt bij de eerstvolgende onderhoudsronde.
  • De banken en de (verkeers)borden krijgen een extra schoonmaakronde.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha