“Dag van de Mantelzorg” op zaterdag 11 november

Wijk bij Duurstede, 10 oktober 2017. Op zaterdag 11 november organiseert het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Binding een ontspannende middag voor alle mantelzorgers uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek in het Huis van de Gemeente.

Zorgen voor dierbare

Een mantelzorger is iemand die intensief zorgt voor een dierbare. Het is mooi om voor iemand te kunnen zorgen maar het kan tegelijkertijd ook ingewikkeld zijn. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers er niet alleen voor staan. Het Steunpunt Mantelzorg zet zich hier graag voor in. Het landelijke thema voor de Dag van de Mantelzorg is dit jaar wederom: “Mantelzorg doe je samen!”

Workshop gezond slapen en dromen

Mevrouw Lia Timmer van Xalia Coaching komt deze middag langs om een workshop te geven over gezond slapen & dromen: ‘Een goede nachtrust houdt je in balans en helpt bij concentratie en veerkracht overdag. Dromen kunnen je ondersteunen in het dagelijks leven en bieden je hulp bij de verwerking van ervaringen. Aandacht geven aan dromen draagt bij tot meer zelfkennis en rust.’

Buffet

Voor de ontspanning staan gelukkig dit jaar ook weer ondernemers uit onze gemeente garant die belangeloos aan de Dag van de Mantelzorg meewerken. De dag wordt afgesloten met een buffet. Bent u, of kent u, een mantelzorger? Opgeven voor deze dag kan aan de balie van Loket Wijk, telefonisch (0343-473075) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u dieetwensen? Dan verzoeken wij u deze tijdig aan te geven.

Mocht u graag willen deelnemen aan deze dag, maar heeft u geen opvang voor degene waar u voor zorgt? Dan kunt u contact opnemen met Stand-by Duurstede, tel: 06-44943655. Deze organisatie zal op 11 november een aantal vrijwilligers beschikbaar hebben die u mantelzorgtaken even kunnen overnemen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha