Wijk bij Duurstede, 5 november 2019. Vanochtend rond half negen arriveerden 26 leerlingen van het Revius Lyceum (brugklas V11) voor een ontbijtje in het gemeentehuis met burgemeester Albertine Van Vliet-Kuiper. Gezamenlijk gaven ze daarmee het goede voorbeeld in deze week van het Nationaal Schoolontbijt.

Toekomstplannen

Eenmaal voorzien van broodjes en beleg wisselden ze van gedachten en vroeg Albertine de leerlingen naar hun toekomstplannen. De antwoorden die burgemeester Van Vliet-Kuiper kreeg op haar vragen wat ze het liefste wilden in Wijk bij Duurstede, verschilden niet veel van voorgaande jaren: een zwembad en een Mc Donalds. Ook werd aan Albertine gevraagd hoe je burgemeester werd. Openhartig beantwoordde ze dat ze gevraagd werd om waar te nemen in periode vanaf het vertrek van de voorgaande burgemeester (Poppens) tot aan de benoeming van een nieuwe burgemeester. Oorspronkelijk was zij dijkgraaf van het waterschap Veluwe, voordat ze burgemeester van Amersfoort werd.

Albertine zag toch veel aspirant kandidaten in de zaal en vroeg aan leerlingen of een carrière in de ambtelijke wereld ook op de shortlist stond. Een aantal jongeren vond van wel en presenteerde zich voor de aanwezigen met de ambsketen. De ambtsketen heeft een formele en symbolische functie en het is de drager die er een gezicht aan geeft en de waarde ervan bepaalt. Tevreden werd geconstateerd dat alle Revianen voor dit deel van de selectie geslaagd zijn. De meiden merkten op dat de keten aan de ene kant wat losjes om de schouders viel en toch redelijk wat gewicht heeft.

Burgemeestersontbijt

Ook in andere gemeenten (250 totaal) wordt deze week een Burgemeestersontbijt gehouden met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt! Na afloop doneerde de burgemeester symbolisch een geldbedrag aan Elmina Celovic van het Revius ten behoeve van de Stichting Het Vergeten Kind, een organisatie voor kwetsbare kinderen met problemen thuis. Meer foto's staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha