Wijk bij Duurstede, 1 oktober 2017. We moesten als VVD Wijk bij Duurstede-Cothen-Langbroek het artikel “iedereen heeft recht op leuk werk” op DitisWijk van afgelopen donderdag 29 september, tweemaal lezen voordat we beseften dat er echt stond wat er stond.

Lafi is 46 jaar en al 14 jaar in Nederland. Hij is kennelijk éénouder vader van een zoon. Daar hebben we er veel van in Nederland, éénouder gezinnen. Dit heeft gemaakt dat hij 14 jaar lang niet kon werken……… Dat verbaast ons hogelijk. Het is in ons land echt mogelijk om als éénouder te werken en een kind op te voeden. Daar is ondersteuning/hulp voor en er zijn vele goede voorbeelden van. De VVD vraagt zich dan ook af hoe het komt dat hij 14 jaar niet heeft kunnen werken.

We vielen in de volgende verbazing toen we lazen dat Lafi na 14 jaar nog een grote taal achterstand heeft. Was het in die 14 jaar niet mogelijk de Nederlandse taal te leren ?

Mooi dat er na bemiddeling en hulp nu wel een baan is voor Lafi. De volgende verbazing overviel de VVD, toen duidelijke werd dat er direct een jaarcontract is aangeboden en ook nog voor Stichting Wijksport. De stichting met een structureel tekort van €. 92.000,-, waarvoor net een verzoek tot structurele extra financiële ondersteuning is ingediend bij de gemeente.

Iedereen heeft recht op leuk werk in een fijne omgeving. Begrijpen we goed dat hier een uitnodiging van de sociale dienst voor nodig was ? Iedereen is vooral zelf verantwoordelijk om er alles aan te doen om werk te krijgen en te houden. Lukt dat niet, dan kan je ondersteuning krijgen. Daarbij is beheersing van de Nederlandse taal een must.

De VVD vindt dit alles en de inhoud van het artikel een eerste klas blamage . Vooral voor die mensen die investeren in zichzelf om aan het werk te komen en te blijven wordt hier een beeld geschetst waar zij last van hebben.

Slecht en ondoordacht, maar we zijn blij dat het er staat, zodat we er iets van kunnen vinden.

Sybren van der Velden (VVD Wijk bij Duurstede-Cothen-Langbroek)

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha