Wijk bij Duurstede, 11 mei 2018. In het AD van 8 mei stond het artikel: ‘GroenLinks coryfee is laaiend nu windmolens in Wijk sneuvelen’. Ja, veilig dobberend in je bootje in de Wijkse haven en ver weg van windmolens, kun je gemakkelijk zeggen: ‘Geen windmolens, dat is afschuiven van verantwoordelijkheid’. Dat lijkt een beetje op de lusten voor EWEC (die 50% participatie had voorgesteld) en de lasten voor de omwonenden. Verder willen we nog opmerken dat GroenLinks al niets meer vermeldde over windmolens in het programma in de Verkiezingskrant van 14 maart, één week voor de verkiezingen.

Hoewel er al een raadsmeerderheid tegen was, zullen toch veel inwoners verrast zijn door de mededeling van GL op 7 mei over hun koerswijziging: afzien van windmolens om mee te kunnen doen aan de formatie van een VVD, GL en PCG coalitie. Dat was een harde eis van VVD, die terecht stelde dat er onvoldoende draagvlak is en windmolens veel overlast geven voor omwonenden (red. denk even aan Houten). De windmolenplannen zijn opnieuw gesneuveld, want we leven gelukkig in een democratie. En die is weer springlevend in Wijk. Daar zouden bepaalde partijen best wat meer respect en empathie voor mogen hebben in plaats van alleen oog te hebben voor de eigen stokpaardjes, toch?

Hierbij onze dank aan de nieuwe raad en aan de (toekomstige) wethouders Willem Joustra, Wil Kosterman en Hans Marchal. We wensen iedereen veel succes voor de nieuwe coalitieperiode 2018-2022!

Met vriendelijke groet, mede namens al die inwoners die ook bezorgd waren over windmolenplannen,
D. v.d. Berg

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha