Wijk bij Duurstede, 27 november 2017. Op donderdag 7 december draait in Calypso om 20.00 uur de film 'Wind River'. Kaarten à € 7,50 (t/m 21 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

Wind River

In een indianenreservaat in het noorden van de VS zorgt Cory Lambert (Jeremy Renner) er als spoorzoeker voor dat wolven en poema’s uit de buurt van het vee blijven. De onervaren FBI-agente Jane Banner (Elizabeth Olsen) vraagt hem haar te helpen in het onderzoek naar de verkrachting en dood van een jonge indiaanse vrouw. Lambert verloor ooit zijn dochter op vergelijkbare wijze. Bovendien was het in de sneeuw gevonden meisje de hartsvriendin van zijn dochter.

Regisseur Taylor Sheridan (scenario Hell or High Water 2016) toont in deze thrillerachtige film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, dat verdwijningen in indianenreservaten onopgelost blijven omdat de autoriteiten zich er nauwelijks voor interesseren. De desolate sfeer, de nietigheid van de mens in een machtig berglandschap, de ontmoeting met een bergleeuwenfamilie in een hol zijn prachtig getroffen. De film werd in Cannes bekroond met een regieprijs.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha