Wijk bij Duurstede, 11 juni 2020.Filmhuis Calypso draait De beentjes van Sint-Hildegard voor maximaal 30 bezoekers in een zaal met afzuiginstallatie, dus veilig. Er is geen pauze maar de bar is voor de voorstelling geopend om een drankje mee te nemen naar de zaal.

Herman Finkers

Jan (Herman Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Zij bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. Gedda houdt zoveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Tegelijk zit dochter Liesbeth met haar jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. Dan verzint Jan een list.

Ontroerend

De beentjes van Sint-Hildegard is Herman Finkers’ eerste grote avontuur in de filmwereld. Hij schreef het scenario en speelt de hoofdrol. De film stelt op zijn typisch gortdroge manier de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde? Een grappige en tegelijk ontroerende film in het mooie Twentse dialect (dat wordt ondertiteld). De film draait in juni op dinsdag en donderdag. Zie voor data, tijden en reservering op www.calypsotheater.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha