Wijk bij Duurstede, 5 januari 2020. Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorp bij Reykjavik. Net als de boeren uit de buurt zijn ze al jaren lid van de lokale zuivelcoöperatie, die echter allesbehalve de belangen van de boeren behartigt: via chantage en slinkse regels weten ze hun monopoliepositie te behouden. Als Inga’s man onder verdachte omstandigheden overlijdt, besluit ze dat ze genoeg heeft van het corrupte systeem en probeert ze het heft in eigen handen te nemen. Maar niet iedereen is blij met de aan de “melkmaffia” verklaarde oorlog.

Regisseur Grímur Hákonarson maakt met Mjólk opnieuw een geslaagde tragikomedie na het veel bekroonde Rams. De film behandelt een opvallend actueel thema: boerenprotest. Alleen nu geen acties tegen de politiek maar tegen een corrupt systeem dat de boeren in toom houdt. De film kreeg lovende recensies van de pers en is de IJslandse inzending voor de Oscars.

Donderdag 16 januari om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha