Wijk bij Duurstede, 2 juli 2018. Afgelopen week vond in De Graanschuur in Wijk bij Duurstede de boekpresentatie plaats van De Blauwe Sleutel, de nieuwste thriller van de Wijkse auteur Ronald van der Pol. Het is de opvolger van de inmiddels 4 jaar geleden verschenen De Witte Generaal.

Het boek

Mark vulde de waterkoker en schrok van de beweging die hij via het glas van de magnetron zag. Hij draaide zich met een ruk om en keek recht in het weerzinwekkende beschilderde gezicht dat voor het keukenraam verscheen. Een capuchon was over het hoofd getrokken en slierten touwerig haar markeerden het gezicht. Het haar leek bewerkt, het had wat weg van opgedroogde modder. Het gezicht vertrok geen spier en keek alleen maar. Mark hapte naar adem want dit gezicht had hij lang geleden al eens gezien, maar waar en wanneer? Hij kon niet goed nadenken, strompelde naar de keukendeur en liep naar buiten.

Als de Utrechtse rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden midden in de nacht een melding krijgen over de vondst van een ontzield lichaam op een rotonde in Wijk bij Duurstede, treffen ze ter plekke een weerzinwekkend en bizar tafereel aan. Ze zien daar een man, vastgebonden aan een wegwijzer, met een verbaasde uitdrukking op zijn gezicht bij wie met kracht een pijl precies tussen zijn ogen is geschoten. Het gaat om een welgestelde ondernemer, Jan van Oostdijk. Het is het begin van een reeks moorden, die hun sporen hebben in een ver verleden. Frank wordt met zijn eigen jeugd geconfronteerd en vindt het moeilijk, bij deze zaak, de nodige professionele afstand te bewaren. En Gerard heeft te kampen met een traumatische gebeurtenis die hem heftige nachtmerries bezorgt. Langzamerhand wordt duidelijk wat er zich in het verleden allemaal heeft afgespeeld en hoe de ingenieuze seriemoordenaar stap voor stap een plan voor een grote wraakactie ten uitvoer brengt.

Over de auteur

Ronald is werkzaam in de financiële sector maar heeft daarnaast een passie voor kunst en cultuur. Zijn wens om te gaan schrijven resulteerde in 2010 in zijn thriller Het Groene Huis. In 2012 kwam zijn tweede boek uit, een jeugdboek: Eric en het land van duizend wensen over een negenjarig jongetje dat strijdt tegen kanker. Dit boek heeft als basis gediend voor de rockopera "1000Wishes" van de Haagse rockband PBII. Zijn tweede thriller, De Witte Generaal, was het eerste boek dat in 2014 door uitgeverij Elikser werd uitgebracht. De Blauwe Sleutel is de langverwachte opvolger van De Witte Generaal waarin wederom de rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden in actie komen. Ronald van der Pol heeft zich ontwikkeld als thrillerauteur met een vlot, verrassend en spannend geschreven misdaadroman waarin onverwachte plotwendingen je als lezer volledig op het verkeerde been kunnen zetten.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha