Wijk bij Duurstede, 10 juni 2018. In het voorjaar van 2018 vindt in de provincie Utrecht de dichtwedstrijd 'Parade der poëten' plaats in 3 regio’s: KrommeRijn, Utrechtse Heuvelrug, Eemland. Met als sleutelplaatsen Wijk bij Duurstede en Amersfoort. Het thema is cultureel erfgoed in de (wijde) streek. Dat kan het historisch landschap zijn, bijzondere locaties zoals landhuizen, boerderijen of kerken, maar ook herkenbare plekken met een persoonlijke betekenis. De organisatie van dit evenement is in handen van de dichters André van Zwieten, Gerhard te Winkel, Gerard Beentjes en Fred Penninga, in opdracht van de Provincie Utrecht. In elke regio wordt uit de inzendingen een Top-10 genomineerd door een onafhankelijk jury; de genomineerden krijgen een uitnodiging om hun gedicht voor te dragen op de feestelijke slotbijeenkomst. Elke streekwinnaar wint € 100 en aan het eind van de serie zal een dichtbundel worden gepresenteerd van de beste gedichten uit de wedstrijd. In de bundel komen ook gedichten van bekende dichters uit de Provincie Utrecht te staan.

Parade der Poëten, Kromme Rijnstreek/Wijk bij Duurstede

In de editie Kromme Rijnstreek gaat het om Cultureel Erfgoed in de gemeenten Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede én de naaste buurgemeente Utrechtse Heulrug. In deze drie gemeenten kunt u denken aan de mooie kastelen langs de Langbroeker Wetering, maar ook aan oude dorpsverhalen, verdwenen beroepen en tradities, of bijzondere plekken zoals de tombe van Nellesteijn bij Leersum, de antipathie tussen Cothenaren en Wijkenaren, de periode van Dorestad, de Hoekse en Kabeljauwse twisten en David van Bourgondië en wat hij aan gebouwen in Wijk bij Duurstede heeft nagelaten

Gedichten insturen

Tot en met zondag 17 juni, 24:00 uur, mag iedereen drie gedichten insturen over het thema Cultureel Erfgoed in de Kromme Rijnstreek en de Utrechtse Heuvelrug.Een onafhankelijke jury beoordeelt de ingezonden gedichten. Het wedstrijdreglement is op te vragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Slotavond Parade der Poëten, Wijk bij Duurstede: 21 juni 2018

Donderdagavond juni a.s., van 20:00 tot 22:00 uur, is de feestelijke slotbijeenkomst van de Parade der Poëten, in het Calypso Theater aan de Markt in Wijk bij Duurstede. De tien genomineerden dragen hun gedicht voor. Er treden professionele dichters op. Er is live Muziek. Aan het einde van de avond vindt de prijsuitreiking plaats. ‘Parade Der Poëten’ wordt georganiseerd in samenwerking met het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede, en de Bibliotheek Z-O-U-T.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha