Slemfeest bij bridgeclub Dorestad

Bridge24-03

Bridge24-03

Wijk bij Duurstede, 24 maart 2012. Op donderdag 22 maart werd bij bridgeclub Dorestad de 3e wedstrijd gespeeld van de 5e parenserie. Dit was een waar slemfeest. Op maar liefst 5 spellen kon slem worden geboden en gemaakt. Bij deze bridgeclub heeft Wilco Schouten een slemneus om die dan ook op te sporen en ze uit te bieden. En ook zijn partner Janny Pastoors weet van slemwanten. Op spel 6 trok Wilco weer eens al zijn slemsnaren open. Hij was west en hoorde zijn partner met 1 klaver openen.

De slemsterren begonnen al direct te twinkelen. Hoewel zuid nog wel iets tegensputterde in schoppen was Wilco niet meer te houden, zeker niet toen hij in de bieding zag dat Janny tenminste een 6-kaart klaveren had met tussen de 15 en 20 punten. Met het azen vragen werden er twee aangegeven. Wilco ging nog even in de denktank, maar het kon niet anders dan 7 Sans Atout worden. Grote klasse! Twee heren buiten boord en toch beredeneren dat groot slem voor het oprapen is. Hij is momenteel niet voor niets de beste slembieder van de bridgeclub. Dit spel is daar een mooi voorbeeld van.

De uitslag van deze speelavond is als volgt

A-lijn

 1. Tonny Rijkenhuizen en Kees Kroon, 65.28%
 2. Mariet Smits en Til Sturkenboom, 59.72%
 3. Marijke Hendriks en Rik de Gier, 59.38%
 4. Adri Verwaal en Jan Everts, 54.86%
 5. Wim Hilbers en Henk Aardoom, 51.74%
 6. Janny Pastoors en Wilco Schouten, 50.00%

B-lijn

 1. Arna en Ben van Schijndel, 66.67%
 2. Anja Lucassen en Elly Everts, 62.08%
 3. Lies van Koevorden en Sjan Nuyten, 59.17%
 4. Diny Reinders en Robert van Grinsven, 58.33%
 5. Yvonne Elverding en Willy Vink, 57.50%
 6. Hilda van Reenen en Frits Derksen, 53.75%
 7. Ank Lancee en Klaas Goor, 52.08%

Be the first to comment on "Slemfeest bij bridgeclub Dorestad"

Leave a comment