Ruitenboer is troef

bridge

bridge

Wijk bij Duurstede, 10 maart 2012. De vijfde parenserie is afgelopen donderdag van start gegaan bij bridgeclub Dorestad. Deze wedstrijd stond in het teken van het Ruitenboertoernooi, dat landelijk wordt georganiseerd door de Nederlande Bridgebond. Alle verenigingen spelen op maandag dezelfde spellen. Op dinsdag idem dito met dien verstande dat er dan wel andere spellen worden gespeeld dan op maandag. Dat gaat zo door tot de week er op zit.

Na afloop van de speelavond ontvangen de spelers een boekje waarin de spellen worden besproken. Dat wordt gedaan door Max Rebattu (72), die bridgemedewerker is bij diverse kranten en bridgemagazines. Omdat de spellen dus al zijn toegelicht wordt er op deze plaats van afgezien om dat nog eens te doen. Elke vereniging vaardigt daarna de winnaars af naar de volgende ronde van het Ruitenboertoernooi, die later deze maand wordt verspeeld in het bridgecentrum in Utrecht.

De uitslag van deze speelavond is als volgt:

A-lijn

 1. Lidwien van Grinsven en Tjipke Hofker, 61.61%
 2. Tiny Hunefeld en Jose Koldenhof, 58.33%
 3. Wim Hilbers en Henk Aardoom, 58.04%
 4. Marijke Hendriks en Rik de Gier, 56.85%
 5. Ria Cavadino en Diana Vroegindewey, 56.25%
 6. An Pastoors en Kees Bronk, 54.17%
 7. Adri Verwaal en Jan Everts, 51.79%
 8. Lia van Stijn en Dia Rutten, 51.49%
 9. Yvonne en Bert van Heerikhuizen, 50.60%

B-lijn

 1. Hanneke van Haren en Jenny van der Hart, 65.00%
 2. Hilda van Reenen en Frits Derksen, 62.92%
 3. Arna en Ben van Schijndel, 61.25%
 4. Ank Lancee en Irene Rietveld, 61.00%
 5. Magda Pasztor en Fridtjof Egeler, 53.75%

Be the first to comment on "Ruitenboer is troef"

Leave a comment