Voorleeswedstrijd

regionale voorlees wedstrijd

regionale voorlees wedstrijd

[UPDATE]Wijk bij Duurstede 29 februari 2012. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van enkele basisscholen in de gemeenten Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede deden de afgelopen maanden mee aan de voorleeswedstrijden op hun eigen school. 23 schoolkampioenen doen mee aan de regionale voorronde in het Dorpshuys in Cothen.

Twee voorrondes

Omdat 23 voorlezers op een middag wel erg veel is zijn de voorrondes over twee dagen verdeeld. Vanmiddag namen 12 leerlingen deel waaronder 3 uit Wijk bij Duurstede, Jamy van de Brink (’t Baken), Marije Wijman (de Werkschuit) en Mika Mulder (Regenboog). De winnaar van vanmiddag gaat meedoen aan de tweede voorronde op 7 maart en uit deze voorronde komt de deelnemer/ster die mee gaat doen aan de provinciale voorleeswedstrijd op 4 april in theater De Kom in Nieuwegein.

Deskundige jury

De jury van vanmiddag een kinderboekenschrijfster, en mensen van de bibliotheek uit Cothen beoordeelden de meisjes en jongens op hun optreden. Iedereen kreeg na zijn/haar optreden een persoonlijk woord door een van de juryleden.

Introductie

Alle voorlezers werden voorgesteld de een door zijn/haar onderwijzer en de ander door medeleerlingen die dit soms ondersteunden met een spandoek.

Meer foto’s

Foto’s van de deelnemers en jury zijn te zien op de jongerenwebsite ditiswijk.nl/jong.

De winnares van 29 februari

Aniek Wiegand van CBS Hoog Moersbergen in Doorn werd op 29 februari doro de jury aangewezen als winnaar. Volgende week zal zij het opnemen tegen de winnaar van de tweede ronde in een leesbattle! Beide zullen dan een bladzijde lezen uit een boek van Joke Reinders, die voorzitter van de jury is.

regionale voorlees wedstrijd

Be the first to comment on "Voorleeswedstrijd"

Leave a comment