Calypso ontvangt Jeroen van Merwijk

Wijk bij Duurstede, 29 februari 2012. De vleesgeworden bescheidenheid is het twaalfde soloprogramma en het zeventiende theaterprogramma van Jeroen van Merwijk. Zaterdag 3 maart staat liedjesschrijver en cabaretier met dit programma op het podium van theater Calypso aan de Markt. Aanvang 20.30 uur.

Poëzie en tekenkunst

Platenmaatschappijen dingen naar zijn gunst. Topregisseurs bieden hem filmrollen aan. Hij staat nummer één op het verlanglijstje van de meest bekende televisieprogramma’s. Maar Jeroen van Merwijk kan zijn tijd wel beter besteden. Wars van de waan van de dag trekt hij langs de kleine theaterzalen van Nederland. Een man met zijn gitaar, zijn poëzie, zijn tekenkunst en zijn IQ. “Bescheidenheid is een geweldige deugd, ik ben blij dat ik haar heb”, aldus Van Merwijk.

Beeldend kunstenaar

Jeroen van Merwijk is in 1955 geboren. Na zijn studie Nederlands waar hij na zijn kandidaats mee stopte, studeerde hij schilderkunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hier studeerde hij in 1983 cum laude af. Van Merwijk is bekend als liedjesschrijver en beeldend kunstenaar (onder pseudoniem Malfet), van theatervoorstellingen, radio en televisie en van zijn cd’s en boeken.

Kaartverkoop

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van Calypso, door het sturen van een mailtje, telefonisch: 0343-591030 of bij de VVV Wijk bij Duurstede.

Be the first to comment on "Calypso ontvangt Jeroen van Merwijk"

Leave a comment