De elfde kast: AED feest op de Markt

AED_loterij_1
AED_loterij_1

Wijk bij Duurstede, 28 februari 2012. In de nieuwe winkel van Fietsdomein aan de Zandweg wordt zaterdag 3 maart de eerste prijs van de eindejaarsloterij van AED HartstikkeNodig uitgereikt. Ter gelegenheid van de verhuizing naar het nieuwe pand stelt Fietsdomein een fraaie fiets ter beschikking.

Gezond is het motto

Henk van Dijk en zijn team hebben gezondheid als moto genomen voor de opening van hun nieuwe pand. “Wij hebben een groot scala aan fietsen”, vertelt Henk, “van super sportief tot comfortabele fietsen met elektrische trapondersteuning. Fietsen adviseren en fietsen onderhouden is onze deskundigheid. Wat dat betreft nodigt de unieke ligging van Wijk bij Duurstede uit tot het maken van sportieve en recreatieve ritten. Fietsen in de bossen van Doorn en Leersum of in het uitgestrekte en veelzijdige landschap rond Wijk bij Duurstede of in de Betuwe is goed voor hart en bloedvaten en verhoogt de conditie. Daarom is het ondersteunen van AED HartstikkeNodig met een fraaie eerste prijs een verlengde van onze activiteiten”.

Onthulling AED kast op de Markt

Om 11 uur zal Burgemeester Guus Swillens de AED kast op de markt onthullen. Hij geeft daarbij de aftrap voor de introductie van de reanimatietelefoon. Inmiddels zijn in de gemeente Wijk bij Duurstede 11 AED’s dag en acht bereikbaar. Door het bellen van de reanimatietelefoon (06 – 46755838) kunnen de ruim 200 vrijwilligers beschikken over een AED. Inmiddels zijn alle AED kasten vervangen door pin code kasten.

Kasten met pincodeslot

Techneut Chris van Dam heeft de afgelopen maanden de kasten samen met bestuurslid Henk Huisman vervangen. Chris en Henk leggen uit hoe het vrijgeven van de kasten in het werk gaat. “Vrijwilligers van onze stichting ontvangen allemaal het nummer van de Reanimatietelefoon via de mail. Ook op elke kast staat het nummer van de reanimatie telefoon. Is er een reanimatie dat wordt allereerst de 112 alarmcentrale gebeld. Vervolgen vraagt de vrijwilliger aan degene die de ambulance heeft gewaarschuwd om een AED op te halen uit één van de kasten. De hartmassage, een essentiële handeling tijdens de reanimatie, wordt ondertussen voortgezet. Bij de kast aangekomen wordt door de medewerkers van de stichting de pincode vrijgegeven en kan de AED worden ingezet.”

Feestje

“Dit Wijkse initiatief is uniek in de Provincie Utrecht en het wordt een feestelijk happening op de markt komende zaterdag”, vertelt Wil van Dam, secretaris van AED HartstikkeNodig.

AED_pincode

Be the first to comment on "De elfde kast: AED feest op de Markt"

Leave a comment