Het nieuwe Revius in gebruik

DSC_4964
DSC_4964

[UPDATE]Wijk bij Duurstede, 28 februari 2012. Na tien jaar wachten was het vandaag eindelijk zo ver. Duizend leerlingen en natuurlijk het hele team van het Wijkse Revius Lyceum zijn verhuisd naar hun nieuwe onderkomen aan de Remus 4. De verhuizing had heel wat voeten in aarde, maar vanmorgen was er tijd voor een feestelijke opening voor en door de leerlingen.

Verkeer geregeld

Nog wat onwennig parkeerden de leerlingen hun fietsen en scooters in de gloednieuwe fietsenstalling. De weg er naar toe liet nog wat te wensen over, omdat de realisatie van de nieuwe fietspaden vertraging heeft opgelopen door de vorst. Er waren verkeersregelaars, politie en medewerkers van Veilig Verkeer Nederland aanwezig om de massaal toestromende scholieren veilig naar binnen te loodsen. Op een kleine fietsfile na verliep dit alles prima.

Multifunctioneel

Eenmaal binnen keken de leerlingen hun ogen uit. Het schoolgebouw dat vanwege zijn bonte uiterlijk al voor heel wat gespreksstof heeft gezorgd ademt binnen een ruime, frisse en rustige sfeer uit. De aula is indrukwekkend ruim en multifunctioneel te gebruiken. De ruimte werd vandaag direct goed ingewijd met optredens van verschillende getalenteerde Revianen. Een sfeerimpressie hiervan is te zien in de film die de redactie vanmorgen maakte. Luister ook naar de rap die oud leerling Mustafa Baseq maakte voor de gelegenheid.

Naar je leerhuis

Na muziek en dans was de eer aan directrice Gemke Schrakamp om de moderne school op traditionele wijze officieel te openen. Samen met de voorzitter van de leerlingenraad knipte zij het lint door bovenaan de immense trap in de centrale hal. Daarna werden de leerlingen begeleid naar hun eigen leerhuis om over te gaan tot de orde van de dag.

Feest voor de leerlingen

Vrijdag is er voor de leerlingen nog een exclusief openingsfeestje, met medewerking van de dj’s van radiostation QMusic. Helaas, maar wel begrijpelijk, is de redactie van ditiswijk.nl hierbij niet welkom. Daarom doet zij een beroep op de genodigden: maak leuke foto’s en mail deze naar jong@ditiswijk.nl en er wordt een fotoalbum als aandenken gemaakt! Meer foto’s van de opening van vanmorgen staan in het fotoalbum op ditiswijk.nl/jong.

DSC_4941DSC_4977DSC_4986DSC_5046DSC_5056

Be the first to comment on "Het nieuwe Revius in gebruik"

Leave a comment