Bridgeclub Dorestad houdt ledenvergadering

Bridge25-02

Bridge25-02

Wijk bij Duurstede, 25 februari 2012. Donderdag 23 februari was er bij bridgeclub Dorestad de jaarlijkse ledenvergadering. Omdat het reilen en zeilen bij deze bridgeclub naar volle tevredenheid verloopt kon de vergadering van korte duur zijn. Daardoor was er nog volop gelegenheid om te bridgen.

Bij spel 17 deed zich een situatie voor waarvan het de vraag is of achteraf de arbiter moet worden geraadpleegd. Oost opent de bieding met 1 harten. Zuid vervolgt met 3 schoppen. Op de vraag aan noord over de kracht van dit bod wordt aangegeven dat het om een sterke hand gaat. West staat nu voor de vraag of hij wel of niet de harten moet steunen op 4-niveau. West ziet er van af waarna noord verhoogt naar 4 schoppen. Na afloop van dit spel blijkt dus dat zuid geen sterke hand had, maar een zwakke. Er was dus een misverstand over het biedsysteem. Daardoor werd het bieden door oost/west beïnvloed. Vraag is of dan achteraf de arbiter moet worden geraadpleegd. Het woord is aan de lezer.

De uitslag van deze wedstrijd is als volgt:

  1. Marijke Hendriks en Rik de Gier, 64.32%
  2. Lidwien van Grinsven en Tjipke Hofker, 58.85%
  3. Mieke Egeler en Arnold Pastoors, 57.19%
  4. Janny Pastoors en Wilco Schouten, 55.73%
  5. An van Wijk en Arno Lodder, 54.43%
  6. Arna en ben van Schijndel, 53.92%
  7. Lies van Koevorden en Sjan Nuyten, 52.50%
  8. Adri Verwaal en Jan Everts 50.26%

Op de eerste donderdag in maart wordt er gebridged in de varianten van butler en viertallen.

Be the first to comment on "Bridgeclub Dorestad houdt ledenvergadering"

Leave a comment