Dorestad begint nieuwe jaar met snert

Wijk bij Duurstede, 14 januari 2012. Meer dan twintig leden van de kanovereniging Dorestad (KvD) gingen op 7 januari het water op om het nieuwe jaar al kanoënd te verwelkomen. Bij deze jaarlijkse snerttocht was een dampende kop soep na afloop voldoende aanmoediging om in de kano te stappen. Zelfs de oudste deelnemer van 73 jaar liet zich door de straffe wind en de schuimige golven niet tegenhouden. In het clubgebouw werden na afloop de goede wensen en verwachtingen voor het komend kanojaar met elkaar uitgesproken.

Harde wind

Hoewel de temperatuur zaterdag aangenaam was, stonden er door de harde wind fikse golven op de Kromme Rijn. Ook een enkele regenvlaag kon de deelnemers niet afbrengen van hun voornemen om het nieuwe KvD-jaar varend te beginnen. Door de nieuwe natuurlijke oevers van de Kromme Rijn is het ook in het koudere jaargetijde prachtig om met de kano te varen.

Prima financiële positie

Na afloop werden de deelnemers in het warme clubhuis in Werkhoven door het bestuur onthaald op een heerlijke kop snert en diverse hapjes. De voorzitter sprak in de nieuwjaarspeech niet alleen over een gezonde groei van leden maar ook over een prima financiële positie van de vereniging. Op deze manier weet KvD al jaren het hoofd boven het kanowater te houden, zonder gebruik te maken van subsidies of sponsoring.

Beginnerscursus

De activiteitenkalender voor het nieuwe jaar bevat onder meer mooie kanotochten door het natuurgebied de Biesbosch, de afgedamde Maas, onze Neder-Rijn en op de Belgische Semois. Om de technieken goed op peil te houden, traint de jeugdafdeling in de wintermaanden ook nog in het zwembad. Voor de belangstellende aspirant kanovaarder is er in het voorjaar natuurlijk weer de kanobeginnerscursus.

Be the first to comment on "Dorestad begint nieuwe jaar met snert"

Leave a comment