Buurtblog: Vreemd verschijnsel

Wijk bij Duurstede, 31 december 2011. Het is enige tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Dit had niet zo zeer te maken met gebrek aan inspiratie (die was er genoeg), maar met mijn vader, die even niet zo goed ging als wenselijk. Dit heeft wat tijd gevergd. Uiteraard wil ik het jaar niet afsluiten zonder nog een blog.

Wat mij opvalt is dat er steeds meer auto’s rondrijden met zwarte velgen. Dit komt door de enorme opkomst van Winterbanden. Hier vallen mij 2 dingen op.

1. Je ziet tegenwoordig echt 1 op de 3 of 4 auto’s met zwarte velgen, dus winterbanden, rijden. Dit komt wellicht door de 2 zware winters. Uiteraard had iedereen (ook alle voorspellers van ons land) verwacht dat dit jaar wederom een zware winter zou worden. Vooralsnog is er niets minderwaar. Opvallend was toen ik mijn nieuwe auto bestelde en langer moest wachten op mijn winterbanden (“waren niet aan te slepen” en “ze hebben tegenwoordig een dagprijs meneer”, volgens de verkoper) dan op de levering van mijn auto. Wonderbaarlijk vond ik, juist door de huidige economische tijden. Kortom steeds meer zwarte velgen…….

2. Waarom neemt iedereen van die zwarte velgen. Er wordt een vermogen uitgegeven aan Licht Metalen Velgen, om de “gewone” zomerbanden omheen te leggen, maar voor de winterbanden doen we vooral de standaard (en dan ook nog in het zwart EN zonder wieldoppen). Je wisselt toch ongeveer om het halve jaar met de set banden. Waarom wil je dan een half jaar met mooie velgen rijden en een half jaar met zwarte stalen velgen???

Slechts 1 argument heb ik kunnen bedenken. EGOtrippen. Waarom? De kosten zijn ongeveer hetzelfde. Op de set banden scheelde het mij totaal 150,= op die prijs (van uitsluitende de banden) ongeveer 10%. Ik rij tenslotte een jaar lang waarom zou ik een half jaar er knap bij willen rijden en het andere halve jaar niet? Als ik gemiddeld 20.000 kilometer per jaar rijd, is dit minstens de helft (in de zomer ga ik vaker lopen en fietsen) 10.000 per winter, per jaar. Laten we er gemakshalve eens vanuit gaan dat ik 4 jaar met en auto doe, is dat 4 x 6 maanden is 24 maanden met totaal 4 x 10.000 kilometer is 40.000 kilometer. € 150,00 : 40.000 = 0,00375 per kilometer (hogere aanschafprijs : kilometer) dus de prijs per kilometer is minder dan een halve cent

Dat brengt me dan op wellicht toch nog een andere argument…………. Degene die de zwart metalen velg aanschaft bespaart die € 150,= om dit te delen me de minder bedeelde onder ons. Daarnet las ik een artikel van Restaurant Olympia, die gebruikers van de voedselbank hebben uitgenodigd om de dag na Kerst bij hen te komen eten. BRILJANT.

Eerder al heb ik eens gesproken (via de reactiemogelijkheid op een ander artikel). Graag zou ik met deze (volgens mij) dame in contact willen komen (mijn gegevens zijn bij de redactie bekend, zou je mij willen bellen in het nieuwe jaar??). Mijn volgende blog zou ik graag willen schrijven na een gesprek met deze dame. Wellicht kunnen we dan meer mensen in Wijk vinden die het voorbeeld van “onze Griek” willen volgen. Van de week zei iemand tegen mij “die voedselbank, daar zou ik wel vrijwilligerswerk voor willen doen”, dus wie weet kan er hier nog meer moois uit volgen.

Iedereen een veilige jaarwisseling en voedselbank mee, volgens mij is alle hulp welkom.

Hordgeer


Be the first to comment on "Buurtblog: Vreemd verschijnsel"

Leave a comment