Viking korfbalt het jaar uit

Foto’s Marien Stoel

[UPDATE] Wijk bij Duurstede, 30 december 2011. Terwijl buiten de regen op het dak klaterde, gisteravond, streden binnen vier korfbalteams om de winst in het Eindejaarstoernooi, georganiseerd door Viking. Dit eerste toernooi van dit seizoen was georganiseerd voor het eerste seniorenteam. De andere teams waren Tiel 1, Victum/Zweden, een gelegenheidsteam, en SKF3. Victum/IGCN heeft het toernooi voor de zevende keer gewonnen.

Gastspelers

SKF uit Veenendaal, Tiel’72, Victum/IGCN uit Houten en natuurlijk de thuisclub Viking streden om de wisselbeker en een nieuwe wedstrijdbal, beschikbaar gesteld door Fair Play. De Houtenaren hadden voor deze gelegenheid hun team versterkt met een aantal gastspelers uit Zweden. Dat zij weer voor de hoofdprijs wilden gaan bleek al meteen na de eerste wedstrijd: er werd met 14-11 gewonnen van SKF.

Verrassing

Hierna was het de beurt aan Viking om met een overwinning kans te maken op een plek in de finale, maar Tiel’72 verraste met loepzuivere afstandschoten en wist de wedstrijd winnend af te sluiten: 4-10. De korfballers uit Tiel wisten ook in hun tweede wedstrijd voor een verrassing te zorgen door Victum/IGCN op een nederlaag te trakteren, al was het maar met een doelpunt verschil: 8-9. Tiel was met deze overwinning al zeker van een finaleplaats. Wie hun tegenstander zou worden werd duidelijk in de laatste poulewedstrijd tussen Victum/IGCN en Viking.

Spannend

Viking moest winnen terwijl Victum/IGCN aan een gelijkspel voldoende had. Helaas voor de thuisclub en het publiek werd er met 7-5 verloren en restte voor Viking slechts de wedstrijd om de derde en vierde plaats tegen SKF (11-9 voor SKF). De finale tussen Victum/IGCN en Tiel’72 was wederom spannend. Tot in de laatste minuut bleef de stand in evenwicht. Helaas voor Tiel’72, dat voor de eerste keer in de finale stond, waren het toch weer de korfballers uit Houten (en Zweden plus een geleende speelster van Viking) die er met de beker vandoor gingen.

Wisselbeker

Nu Victum/IGCN het toernooi al voor de zevende keer heeft gewonnen, mag het bij winst volgend jaar voor de tweede keer de wisselbeker houden.

Marien Stoel maakte niet alleen de foto’s, maar legde de prestaties van de team ook vast in een filmpje. Zodra de uitslagen bekend zijn, worden deze verwerkt in een update.

Be the first to comment on "Viking korfbalt het jaar uit"

Leave a comment