Buurtblog: Sint in Stuurstede

23 november 2011. Gisteren werd ik op straat aangesproken: “Hé buurvrouw, wanneer schrijf je weer eens zo’n stukkie voor ditiswijk.nl? Is zo lang geleden, ik mis ze wel.” Inderdaad – sorry buurman – veel te lang geleden. Het had weinig te maken met gebrek aan inspiratie, maar juist aan het feit dat er zoveel te doen was en is in Wijk, dat er bijna geen tijd overblijft om het op te schrijven. We hebben een hele zwik evenementen achter de rug: de Lekkodagen, het Shanty Festival, Kleurrijk Wijk, de Kunstmarkt, Sint Maarten et cetera. Al deze evenementen maken Wijk tot een zeer levendige, actieve stad en mede daarom hebben wij het hier zo naar ons zin.

En afgelopen weekend kwamen Sinterklaas en zijn Pieten weer aan in ‘Stuurstede’. Drukker dan ooit was het, en heerlijk is het dan om in de binnenstad te wonen. Wij lopen om 5 voor half 11 richting haven en zijn dan nog prima op tijd. Ook super; Sint en Pieten komen hier écht met de boot aan … en dat was met het lage water dit jaar nog niet zo eenvoudig. Vervolgens stonden we in de Oeverstraat om de tekeningen van de kinderen bij de Postpiet af te kunnen geven. Ik stond te praten met iemand die vanuit de binnenstad is verhuisd naar net iets daarbuiten: “Dit mis ik echt aan het wonen in de binnenstad, dat geroezemoes en al die mensen in de straten bij evenementen, het geeft zoveel sfeer.”

’s Middags naar het gezellige Calypso theater voor de Sinterklaasvoorstelling ‘Wie heeft de S(int)-factor’. Heel grappig en vooral de kinderen hebben het dan zó naar hun zin. Volgende week gaan we natuurlijk nog ‘Gluren bij Sinterklaas’ in de oude kazerne, op 4 december naar de Sinterklaasfilm in Calypso en op 6 december met lampion (voor zover die papieren gevallen en goedkope plastic lampjes niet kapot zijn gegaan tijdens Sint Maarten) vanaf het huis van Sinterklaas teruglopen naar zijn boot en de Goedheiligman en zijn gevolg uitzwaaien. Wist u dat Wijk de enige gemeente in Nederland is die Sinterklaas ook weer uitzwaait! Het zijn altijd drukke weken, maar het is natuurlijk geweldig dat er in ‘Stuurstede’ zoveel wordt georganiseerd rondom dat Sinterklaasfeest. ’t Heerlijk avondje is gekomen!

Viona


Be the first to comment on "Buurtblog: Sint in Stuurstede"

Leave a comment