Alweer puntendeling voor SVL

Foto Jan van Kooten

[UPDATE] Langbroek, 20 november 2011. SVL leek goed aan de wedstrijd tegen HBOK te beginnen, maar na die kans van Bob van Leeuwen in de beginfase kwam SVL er niet meer aan te pas. Het kwam zelfs tot tweemaal toe goed weg doordat verdedigers hun keeper op de doellijn moesten assisteren. Maar direct na de hervatting was het toch raak voor HBOK, later liepen ze zelfs nog uit naar de 0-2. Toch wist SVL weer langszij te komen. Eerst door Bob van Leeuwen vanaf de stip waarna Willem Baay de stand weer in evenwicht bracht, 2-2.

Scoringskans

De Langbroekers startten de wedstrijd waarschijnlijk met in het achterhoofd het idee dat men, tegen het op de één na onderste plaats staande HBOK, eindelijk weer eens de drie punten zouden vergaren. Nou, dat viel ze behoorlijk tegen, al kregen ze de eerste scoringskans al snel de aftrap, maar Bob van Leeuwen gaf de voorzet van Thomas Malolepszy te weinig kracht mee om keeper Sieuwerd Teerink te verontrusten.

Goed roulerend middenveld

Daarna lieten de bezoekers zien dat ze wel op klompen begonnen zijn, maar dat ze op voetbalschoenen goed uit de weg kunnen. Met een goed en snel roulerend middenveld en fel op de bal jagend gaf men de thuisclub niet de mogelijkheid om het spel te maken. Die druk bracht hen na 30 minuten al bijna op voorsprong, maar in eerste instantie stond Geert Willem Merkens Paul Michielsen in de weg en in tweede instantie kreeg Geert Willem de hulp van Joran Hofman die de bal van de doellijn haalde. Een paar minuten later had Geert Willem de hulp nodig van Barry van Leeuwen die, alweer een bal van Paul Michielsen van de doellijn moest koppen, waardoor men met een 0-0 stand de thee op zocht.

Aansluitingstreffer

Deze thee had waarschijnlijk een goede invloed op het scorend vermogen van HBOK, want nadat ze eerst nog tegen de lat hadden geschoten was het in de rebound door Stefan Waterlander wel raak, 0-1. Tien minuten later kwamen ze zelfs op 0-2 al kreeg men daarbij wel de hulp van de Langbroekse keeper die buiten de 16 de bal miste waardoor Dustin Westerkamp met een simpel in tikkertje in het lege doel de voorsprong uit kon breiden. Maar gelukkig voor SVL kreeg Bob van Leeuwen vijf minuten later vanaf de stip de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren, nadat de prima leidende scheidsrechter Ernst Jan van der Meer had gezien dat Maurice Pot met een duw van het scoren was afgehouden. Beheerst liet hij Sieuwerd Teerink kansloos, 1-2. SVL rook hierna zijn kans en zette door om op gelijke hoogte te komen. Mazlum Arslan liep zijn verdediger er finaal uit, waarna Willem Baay zijn diagonale pass op maat perfect afrondde en keeper Sieuwerd kansloos liet ,2-2.

Beide teams kregen hierna nog wel mogelijkheden om de stand te wijzigen, maar slaagde daar niet in zodat er met de 2-2 stand werd afgefloten, waarmee SVL gezien de wedstrijd nog goed is weggekomen. Komende zaterdag is SVL vrij en daarna gaat men op bezoek bij de Merino’s.

Opstelling: Geert Willem Merkens, Joran Hofman (Bram Peeters), Barry van Leeuwen, Maurice Pot, Bastin Hofman, Walter Cremers, Bob van Leeuwen (Mazlum Arslan), David Bouwmeester, Willem Baay, Arend Zweistra, Thomas Malolepszij.

 

Be the first to comment on "Alweer puntendeling voor SVL"

Leave a comment