Bridge: Waardeer de heer

Wijk bij Duurstede, 29 oktober 2011. Jaap van der Wildt is weer helemaal terug. Samen met Mieke Egeler werd vorige week de tweede wedstrijd van de tweede parenserie gewonnen en nu dus ook de derde . Het was een avond waar op slemgebied niet veel te beleven viel. Alleen op spel 17 was het raak.

Het klein slem wordt met een overslag gemaakt. De meesten zaten in 6 harten, maar Diny Reinders en Robert van Grinsven boden sans atout en dat biedinzicht werd beloond met een mooie zaaltop. Op spel 22 was ook klein slem mogelijk, maar om dat te maken ben je afhankelijk van het respect voor een heer bij de uitkomers. Zuid speelt sans atout en west moet uitkomen. Wanneer die onder ruiten heer uitkomt gaat zuid 12 slagen maken. Alleen schoppen aas wordt afgegeven. Omdat de klaveren keurig 3-3 zitten bij de tegenstanders kan zuid twee verliezende ruiten en één harten parkeren op drie klavers van noord. Bij een andere uitkomst blijft zuid zitten met een verliezer in ruiten of harten. De meesten boden 3 SA en dat werd wisselend met twee of drie overslagen gemaakt. Eén paar bood klein slem, maar die hadden de pech dat west zuinig was op de heer. Dus voorzichtig zijn met een uitkomst onder de heer.

De uitslag is als volgt:

A-lijn

1. Mieke Egeler en Jaap van der Wildt, 62.50%

2. Tiny Hunefeld en Jose Koldenhof, 59.03%

3. Ria Cavadino en Adrie Lekkerkerk, 58.33%

4. Petra en Klaas Goor, 57.57%

5. Marijke Hendriks en Rik de Gier, 56.25%

6. Lidwien van Grinsven en Tjipke Hofker, 54.58%

7. Wim Hilbers en Henk Aardoom, 54.17%

8. Janny Pastoors en Wilco Schouten, 52.08%

9. Tonny Rijkenhuizen en Kees Kroon, 51.46%

10. Lies van Koevorden en Sjan Nuyten, 50.69%

B-lijn

1. Jan van Beek en Henny Luiten, 61.93%

2. Arna en Ben van Schijndel, 61.52%

3. Diana Vroegindewey en Rina Slagmolen, 60.98%

4. Anja Lucassen en Elly Everts, 58.70%

5. Mariet Smits en Til Sturkenboom, 52.20%

6. Adri Verwaal en Jan Everts, 51.46%

7. Lia van Stijn en Paul Rutten, 51,01%

Be the first to comment on "Bridge: Waardeer de heer"

Leave a comment