Twee maal winst voor Wijkse judoka’s

Judo25-10

Judo25-10

Wijk bij Duurstede, 25 oktober 2011. De judoka’s van Judo Duurstede namen zondag deel aan het Amerhaltoernooi in Made. Finn van Daatselaar, Lucas Schinkel, Jeroen Verkuil, Melle van Daatselaar, Luan ten Boske en Max van Klaveren streden hier voor de winst.

Finn, Lucas en Jeroen

Als eerste was het de beurt aan Finn, Lucas en Jeroen. Finn en Lucas zaten in dezelfde gewichtsklasse. Finn begon zijn eerste partij erg goed. Hij kreeg wel een yugo tegen, maar daarna maakte Finn nog twee scores die niet kreeg en verloor daardoor de partij. In zijn tweede partij liet hij zich gelijk in zijn nek pakken en verloor de partij met een ippon. Lucas won overtuigend zijn poule met mooie worpen en houdgrepen. Lucas ging door naar de kruisfinale. In de finale verloor Lucas met een yugo. Zijn tegenstander was net iets beter als hij en daardoor verloor hij de finale. Daarna moest Lucas nog judoën om de tweede en derde plaats. Lucas verloor deze partij met een ippon door een mooie schouderworp van zijn tegenstander. Lucas behaalde een mooie derde plaats op dit toernooi. Jeroen verloor zijn eerste partij met een ippon door een overname. De tweede partij stond Jeroen goed te judoën en maakte verschillende technieken en won deze partij met een yugo. De derde partij begon Jeroen ook goed, maar daarna kreeg hij een wazari tegen en nog een keer een yugo. Hij heeft wel goed gejudood in deze partij.

Luan en Melle

In de tweede groep was het de beurt aan Luan en Melle. Luan stond erg sterk te judoën en liet zich niet van de wijs brengen als zij achter stond. In de eerste partij won ze in de laatste seconde met een ippon door een mooie heupworp. De tweede en derde partij won Luan met een houdgreep. De vierde partij en tevens de finale won ze met een yugo. Luan was de hele partij de betere judoka. Luan behaalde een mooie eerste plaats op dit toernooi. Melle begon dit toernooi wel sterk. De eerste twee partijen werden zeer overtuigend gewonnen met gevarieerd judo. De derde partij verloor Melle door een overname. De vierde partij won Melle met een mooie schouderworp en later door zijn tegenstander in de houdgreep te nemen. Door zijn tweede plaats in de poule ging hij door naar de kruisfinales. In de vijfde partij moest hij tegen dezelfde judoka waar hij in de poule van had verloren. Hij kwam achter te staan met een wazari door een overname. Daarna begon Melle goed te judoën en scoorde later met een schouderworp ippon. De zesde partij ging om de tweede en derde plaats. Melle was de betere judoka en plaatste alleen maar aanvallen. Na twee minuten was het gelijk en de scheidsrechter liet de judoka’s nog een minuut langer judoën, omdat hij niet wist wei hij als winnaar moest aanwijzen. In die minuut scoorde Melle gelijk een yugo en won de partij. Door deze overwinning behaalde Melle een mooie tweede plaats.

Max

In het derde blok was het de beurt aan Max. Zijn eerste partij won hij zeer overtuigend met een houdgreep. In zijn tweede partij scoorde hij gelijk een wazari met een linkse heupworp waardoor hij de partij goed onder controle had tot het eind en de partij won. De derde partij was tegen een sterke en goede judoka. In de reguliere drie minuten werd er niet gescoord en waren er aanvallen over en weer. In de golden score scoorde Max vrij snel een yugo, waardoor hij won en zich plaatste voor de finale. In de finale scoorde Max vrij snel een wazari en had de partij daarna onder controle. Halverwege de partij scoorde Max een ippon met een schouderworp. Max behaalde een mooie eerste plaats in een sterke poule. Het was een mooie judo dag met goede resultaten voor de judoka’s van Judovereniging Duurstede.

Be the first to comment on "Twee maal winst voor Wijkse judoka’s"

Leave a comment