Softbalteam Wyck Lions pakt titel

Team_Heren_softbal_2011
Team_Heren_softbal_2011

Wijk bij Duurstede, 29 september 2011. Het heren softbalteam van Wyck Lions uit Wijk bij Duurstede is met glans en een behoorlijke voorsprong op de nummer twee kampioen geworden. De Wijkse softballers sloten het seizoen in stijl af door in de laatste wedstrijd de Red Caps uit Leusden met 16-9 te verslaan. De Red Caps kregen daarbij twee home runs om de oren. Het veroveren van de titel kan met recht een magnifieke prestatie worden genoemd, omdat het team pas vijf jaar actief is in deze de klasse softbal, en het eerste seizoen, als schuchtere beginneling, nog als hekkensluiter afsloot.

Zelfvertrouwen

De softballers van Honk- en SoftbalVereniging Wyck Lions begonnen de competitie van 2011 met een overwinning op de kampioen van het vorige seizoen: Phoenix 2. En dat gaf het team van coach Ben de Vos veel zelfvertrouwen. Het team speelde ongenaakbaar. En als team. En dat is bijzonder omdat het hier een zeer gemêleerd team betreft. Met fanatieke jonge gasten, ervaren veteranen en alles daartussen, die zij aan zij een seizoen lang met succes hebben gestreden voor de titel. Uiteindelijk verloren de Lions dit seizoen slechts twee wedstrijden. Beide keren van de Panters uit Tiel. Het team is ook bijzonder omdat veel van de spelers zich op tal van fronten inzetten voor de rest van club. In het kampioensteam spelen de twee coaches en trainers van het junioren honkbalteam van Wyck Lions, de twee coaches/trainers van de pupillen en beeballers (de allerkleinste honkballers) en dan ook nog eens twee bestuurleden van de Wijkse club. Stuk voor stuk mannen dus, met passie voor de sport en hart voor de vereniging.

Zestien homeruns

Wie zijn dan die kampioenssoftballers van Wyck Lions? Het is in de eerste plaats het team van coaches Ben de Vos, Dirk Schlingmann en Henk Olaf van Leeuwen. Waarbij de laatste twee ook op het veld te vinden zijn. In 2010 kreeg het softbalteam versterking van twee vaste spelers uit het junioren honkbalteam (Arvid Schlingmann en Dylan de Vos); in de loop van het seizoen kwamen Wouter Twigt (derde honkman) en Dave Chatelain (Catcher en tweede honkman) erbij. In seizoen 2011 werd het team verder versterkt met korte stop Vincent Kort. Met Chris Groeneveld hadden de Lions een troef in handen in de vorm van een nieuwe linkshandige pitcher. De goede slagmensen van 2010, Jildert, Dirk Schlingmann, Wouter, DirkJan, Dave en Dylan, kregen in 2011 versterking van Vincent, Wiebe en later Niels. Met name de drie bloedfanatieke, ijzervretende slagmannen Vincent, Dylan en Dave sloegen met regelmaat homeruns en maakten met zijn drieën de meeste RBI’s (oftewel de meeste binnen geslagen punten op hun honkslagen). Dylan sloeg de meeste homeruns, liefst zestien stuks, waarvan de laatste in de kampioenswedstrijd tegen de Red Caps. Meer informatie over de Wyck Lions is te vinden op de website.

Be the first to comment on "Softbalteam Wyck Lions pakt titel"

Leave a comment