Bonte Middag in de kantine van SVL

Leanne
Leanne

Langbroek, 29 augustus 2011. De feestweek van SVL werd afgesloten met een gezellige Bonte Middag in de kantine. Om 13.00 uur werd aan leden een attentie uitgereikt ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum. Het cadeau was een jubileumbidon met het jubileumlogo van SVL erop. Het bidon viel duidelijk in de smaak, vooral de kinderen vonden hem prachtig. In de voetbalkantine stroomde vanaf 14.00 uur het publiek toe om alle artiesten aan te moedigen, foto’s te maken en mee te zingen. Ook werden degenen die dit wilden nog even geschminkt door het ‘schmink-team’. Daarna kon de Bonte Middag beginnen. Voordat deze begon, werd eerst een groot linnen doek met het jubileumlogo van SVL onthuld. Het is een prachtig groot doek in de SVL-clubkleuren met het jubileumlogo in goudkleur.

Jonge artiesten

De eerste artiesten die aangekondigd werden door de speaker Jan-Willem, waren de jonge kinderen van de muziekworkshop, die hun zelfgemaakte liedje over de gymzaal zongen. Of was de titel nu: ik voel me goed? Ze zongen het in ieder geval prachtig en ze voelden zich goed! Hierna was het de beurt aan Kars die het nummer Ik zag niets, want ik moest pissen vol overgave zong en vooral uitbeeldde. Jan, Sjaak en Jan betraden hierna het podium om, compleet met de benodigde instrumenten, de meezinger Leve de man die het bier uit vond te zingen en te spelen. Davey en de rest waren nog in zomerse sferen en zongen het zomerse liedje Lekker op vakantie. De jongens hadden allemaal een zomerse uitfit aan en een tot vrouw omgetoverde jongen (compleet met bikini-top) werd ingesmeerd met zonnebrand.

Hoedje van papier

In de pauze was iedereen druk met het vouwen van een papieren hoedje om mee te kunnen doen aan de quiz Hoedje op/hoedje af. Er werden makkelijke en moeilijke vragen gesteld over tennis, gym, badminton en voetbal. Deelnemers hadden de keuze uit twee antwoorden, wat betekende: hoedje opzetten of hoedje afdoen. Uiteindelijk bleef er één winnares over die alle vragen goed had beantwoord en dat was Leanne van Koeveringe. Zij ontving een prachtige beker met inscriptie.

Uriah Heep

Na de pauze waren de oudere kinderen van de muziekworkshop aan de beurt om hun zelf opgenomen rap SVL rept het wel aan het publiek te laten horen. Deze rap klonk supercool! Hierna betrad Jan-Willem (gekleed in fleurig bloemetjespak) het podium om het nummer Ik heb een zachte g, maar ook een harde l te gaan zingen. Hij werd hierbij geassisteerd door twee fleurig in het roze gehulde dames. Het geheel zag er erg leuk, kleurig en fleurig uit. Ook de volgende artiesten zagen er gekleurd uit: Bastin en David zongen vol overgave het nummer Coco van Mr. President. Daarna was het de beurt aan Sacha en Denise: zij zongen ‘t is weer een mooie dag. Ze zongen en dansten dit nummer superenthousiast. Daarna moesten de aanwezigen zich allemaal omdraaien want aan de bar had de zanger van Uriah Heep plaatsgenomen. Compleet met gitaar bracht hij een prachtig nummer ten gehore en kreeg hij iedereen in extase. Er werd geklapt en meegezongen (vooral door de oudere aanwezigen) en iedereen wilde meer horen! Jan Hoogland vertolkte dit nummer dan ook vol overgave. De Bonte Middag werd in stijl afgesloten door de SVL-rappers Snome ft. El Snako (Paul en Maurice) met hun nieuwste hit Hoor het kraaien van de haan. Het is een lekker rapnummer wat veel mensen uit het publiek meezongen.

Op verzoek van de redactie van ditiswijk.nl schreef de Langbroekse buurtblogger Jool, die zeer nauw betrokken is bij de Langbroekse sportvereniging, enkele redactionele artikelen over de opening van het nieuwe sportcomplex en de feestweek in het kader van het vijftigjarig bestaan van SVL. Een bijzondere gebeurtenis die op deze manier wat bijzondere aandacht krijgt.

Be the first to comment on "Bonte Middag in de kantine van SVL"

Leave a comment