CDW 1 ronde verder in de KNVB bekerstrijd

cdw-logo

cdw-logo

Wijk bij Duurstede, 28 augustus 2011. In Amersfoort tegen de Posthoorn (derde klasse zaterdag) heeft CDW zijn minste wedstrijd tot nu toe gespeeld. Op een goed bespeelbare grasmat was er tijdens de eerste helft wel een overwicht maar ondanks diverse kansen geen doelpunten. Door een ernstig uitziende blessure van Samir el Makrini die na 25 minuten spel ongelukkig viel moest de wedstrijd ruim een half uur onderbroken worden totdat Samir met een ziekenwagen afgevoerd was. In die fase was de thuisploeg net zo ver dat menig speler met de tong op zijn schoenen liep, doelpunten leken ondanks de matige vorm van CDW een kwestie van tijd. Na de gedwongen pauze hadden de Amersfoorters weer lucht getankt, bij CDW daarentegen was de schwung er helemaal uit, het bleef tot de rust 0-0. Damian Rijsdijk kwam als linkerspits in het veld voor Samir.

Man of the match

Na de rust nam CDW vlot afstand, mede omdat ze nu wel goed aan de wedstrijd begonnen. Vince Griët verzuimde bij de eerste aanval de volkomen vrijstaande Mark van Oudbroekhuizen aan te spelen. Hij schoot zelf, de keeper redde. Een aanval later schoot Vince weer, nu was er de redding van de keeper ten koste van een corner op het harde en goede schot. Bij die corner werd Peter Straver over ongeveer vijf meter vastgehouden volgens de goed leidende en ook nu weer goed opgestelde scheidsrechter. Penalty, en Danny Vizee schoot de 0-1 beheerst tegen het net. Er ging nog veel fout daarna, mede door een glad geworden veld na een enorme hoosbui. Kort nadat Jeff Zichterman er in het laatste kwartier in kwam voor Maikel van den Berg besliste rechtsback Robbert Jan Wijman binnen vijf minuten de wedstrijd. Hij was niet te stoppen toen hij bij een corner van Vince Griët inkwam en snoeihard raak kopte, 0-2 (79).

Enkele aanvallen later kwam RobbertJan mee op over rechts, kapte zich verrassend langs maar liefst drie tegenspelers en legde de bal ook nog eens precies op maat terug op Danny Vizee. Die haalde uit en streepte de bal tegen het net, zijn tweede doelpunt en de definitieve beslissing. Daarvoor verdient Danny zeker een pluim, maar RobbertJan verdient het door zijn prima optreden in deze wedstrijd man of the match te zijn. Van Samir kregen we ruim een half uur na de wedstrijd een redelijk positief bericht, de rugkwetsuur zou door een verrekking van een rugspier ontstaan zijn. Hopelijk kan hij snel weer bij de groep aansluiten. Door drie keer te winnen plaatst CDW zich voor de volgende bekerronde. Voor komend weekend staat echter al het grote werk te wachten en gaat de ploeg naar ZSGO/WMS in Amsterdam voor de openingswedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B.

CDW; Timo Freen – RobbertJan Wijman – Danny Vizee – Frank Barte – Jeroen Barte – Dennis Willems – Mark van Oudbroek-huizen – Vince Griët – Maikel van den Berg (Jeff Zichterman) – Peter Straver – Samir el Makrini (Damian Rijsdijk).

Be the first to comment on "CDW 1 ronde verder in de KNVB bekerstrijd"

Leave a comment