Talentvolle Wijkse basketballers naar NK

Wijk bij Duurstede, 18 mei 2011. Vivienne Buunen en Gianni Versteeg hebben zich met het team UBALL JU14 geplaatst voor het NK. Op 15 mei werd het Rayonkampioenschap gewonnen, na al eerder kampioen te zijn in de combi-Rayon competitie.

Wijkse talenten

Vivienne en Gianni uit Wijk bij Duurstede speelden de finale om het Rayon Kampioensschap van het Nederlandse Basketball met hun team UBALL JU14. De finale was tegen BS Leiden. UBALL JU14 won de wedstrijd met 81-57. Bij UBALL, Utrecht Basketball, het talentcentrum voor Basketball in Midden Nederland, spelen Vivienne en Gianni samen in het team JU14. Nadat ze in april al de titel binnenhaalden door als eerste te eindigen in de combi-Rayon competitie (met slechts 1 nederlaag) haalden ze nog een beker op: die van het Rayon West van de NBB. Op weg naar deze finale schakelden ze al het team uit Barendrecht (Binnenland) uit.

Wijkse inbreng doorslaggevend

Bij de finale tegen BS Leiden was de Wijkse inbreng van doorslaggevend belang: na een achterstand bij half-time denderde de UBALL formatie over Leiden heen. Het team UBALL JU14 van Vivienne en Gianni gaat nu op voor het Nederlands Kampioenschap voor teams met spelers in de leeftijd tot 14 jaar. De voorrondes zijn op 4 en 11 juni: de NK finale wordt gespeeld op zaterdag 18 juni in het Topsportcentrum te Almere. Meer informatie over het talentcentrum van UBALL is te vinden op de website.

Be the first to comment on "Talentvolle Wijkse basketballers naar NK"

Leave a comment