Verrassende namen bij Jazz by Duurstede

Carlo de Wijs.

Wijk bij Duurstede, 17 mei 2011. Een groot deel van de namen van Jazz by Duurstede is bekend. Ondanks de financiële moeilijkheden is het de organisatie van het festival gelukt om een mooie programmering neer te zetten. Zo zullen blues fenomeen Ruben Hoeke, bigband The Very Next en singer/songwriterRuben Hein optreden.

Ruben Hein

Op zaterdag 4 juni vindt de negentiende editie van Jazz by Duurstede plaats. Het festival heeft weer een reeks mooie namen op de poster prijken. Zo zal singer/songwriter Ruben Hein het festival afsluiten op het hoofdpodium op de Markt. Ruben Hein werd dit jaar genomineerd voor een 3FM Award maar viste net naast het net. Wel won hij een Beat Award bij Radio 6. De zanger is een rijzende ster en staat onder andere ook op het North Sea Jazz Festival.

The Very Next

De tienkoppige bigband The Very Next geeft een funky bigbandset weg. De band was eerst bekend als de Young Sinatra’s maar de bandleden vonden het tijd voor wat nieuws. De band brengt een nieuw repertoire met een mix van soul, pop en jazz en bestaat uit veel blazers.

Ruben Hoeke Band

Ook de blues is dit jaar weer vertegenwoordigd met de Ruben Hoeke Band. Met zijn vuige gitaarriffs brengt hij onvervalste blues op het podium. Als veertienjarige speelde hij al in zijn eerste band en vele formaties volgden daarna. Vorig jaar lanceerde hij zijn tweede cd waarvan hij tijdens Jazz by Duurstede veel ten gehore zal brengen.

Carlo de Wijs

Wie van hammond houdt mag Carlo de Wijs niet missen. Op zijn zevende kocht zijn vader zijn eerste orgel en sindsdien is hij niet weg te slaan van het instrument. Inmiddels heeft hij een eigen gecostumizede hammondorgel. Tijdens Jazz by Duurstede treedt hij op met zijn nieuwe formatie Carlo de Wijs & The Voices of Soul. Met deze bezetting brengt hij later dit jaar zijn achtste cd SUN uit. De in Wijk bij Duurstede geboren Jeroen Doppe maakt als gitarist deel uit van de band.

Clemens van der Feen band

In Muziektheater Tom van Ginkel staan twee bands die onder de Young Vips 2011 vallen, dit is een jaarlijkse jazztournee voor buitengewoon Nederlands talent met hoogwaardig eigen repertoire. De Clemens van der Feen band brengt een combinatie tussen rock en jazz met als uitgangspunt de basgitaar. Van der Feen won al eerder belangrijke prijzen zoals de eerste prijs op het Internationale Jazzconcours voor contrabas in Capbreton in Frankrijk 1999 en de Best New Talent Award op de Dutch Jazzcompetition in 2001.

Castel | Van Damme Quartet

Het Castel | Van Damme Quartet is de andere formatie die deel uitmaakt van de Young Vips 2011. Het kwartet speelt eigen composities, een creatief samenspel met oog voor detail. Ondanks het gebruik van uitdagende ritmiek is het een genot voor het grote publiek om hun optredens bij te wonen.

Jazz in cafés

Bij verschillende horecagelegenheden is er ook genoeg jazz te horen. Bij cafe/restaurant De Engel zullen de Wicked Jazz Sounds DJ’s en DJ Vonk swingende sets verzorgen. Bij cafe De Veldpoort zal Arne van der Heijden met zijn band Arne & Friends zorgt iedere keer weer voor een verrassing met een keur aan muzikanten die hij op laat treden.

Big Band Concordia

Concordia zal als bigband in theater Calypso op de Markt te horen zijn. Daarnaast zal ook de slagwerkgroep van Concordia optreden voor de open hof.

Ruben Hein. Foto Wouter van den Brink

Ruben Hoeke. Foto Jolanda Hoogendoorn

The Very Next. Foto Vincent Carmiggelt

Be the first to comment on "Verrassende namen bij Jazz by Duurstede"

Leave a comment