Uitslag van de fotowedstrijd

De drie winnaars van de fotowedstrijd

Wijk bij Duurstede, 12 mei 2011. De opdracht voor de fotowedstrijd was ‘maak een mooie, originele, inspirerende, spectaculaire foto waarin op een bijzondere wijze Koninginnedag 2011 in Langbroek, Cothen of Wijk bij Duurstede wordt vastgelegd’. Vijf fotografen hebben hun twee mooiste foto’s ingestuurd om mee te dingen naar de drie prijzen.

Ingestuurde foto’s

Het aantal ingestuurde foto’s, tien in totaal, was veel minder dan gehoopt. Maar zij gaven wel een beeld van wat er allemaal was te doen op 30 april. Een aantal foto’s voldeed niet helemaal aan de criteria zoals hierboven beschreven en zo werd de keuze iets makkelijker voor de jury.

Beoordeling door de jury

De jury was verzocht om individueel de tien foto’s te waarderen met een cijfer. Deze cijfers werden doorgegeven aan de redactie. De redactie heeft de punten van de vier juryleden opgeteld en de uitkomst op 11 mei met de juryleden besproken.

De winnaars zijn

Motivatie van de jury

  • 1e Prijs: ‘Een foto met een hoog oranje gevoel/gehalte voor jong en oud’, ‘De concentratie voor het schot is goed vastgelegd’.
  • 2e Prijs: ‘Foto roept direct het beeld van oranje markt Koninginnedag op’.
  • 3e Prijs: ‘Het trappelen om van start te gaan van enkele deelnemers is goed te zien’.

Binnenkort de prijsuitreiking

De prijswinnaars zijn benaderd door de redactie en krijgen op een later moment de prijzen, die beschikbaar zijn gesteld door HEMA, uitgereikt. Een bedankje is op zijn plaats voor Joop Kuyvenhoven, Jan van Kooten, Jan van Elst en Walter Blokker die vrijwillig de taak van jurylid op zich hebben genomen en tijd hebben vrijgemaakt om de foto’s te beoordelen en becommentariëren.

Be the first to comment on "Uitslag van de fotowedstrijd"

Leave a comment