Blues sluit 30 april af

Koninginnedag eindigt met blues

Wijk bij Duurstede, 17 april 2011. BLUESinWIJK en het Wijkse Oranjecomité sluiten Koninginnedag op de Markt af met een bluesavond. In het voorprogramma een solo-optreden van Duketown-Slim en als hoofdact de Belgische bluesband Lightnin’Guy & The Mighty Gators. Dat meldt BLUESinWIJK op de eigen website.

Nieuwe opzet

Over de vraag van het Oranjecomité aan BLUESinWIJK om dit jaar de afsluiting van Koninginnedag voor hun rekening te nemen, hoefden de bluesmannen niet lang na te denken. Het past immers in de nieuwe opzet om maandelijks een bluesactiviteit te programmeren.

Vrolijke band

Voor april stond nog niets gepland, dus dat kwam mooi uit. De keus viel al snel op de geweldige Belgische band van Guy Verlinde, die kans ziet van elk bluesfeestje een swingende happening te maken en ook niet bluesliefhebbers enthousiast te krijgen. Een vrolijke band dus die prima past op Nederlands nationale feestdag. Lightnin’Guy speelt vanaf 22.00 uur op het podium op de Markt bij de kerk. Ze waren in 2010 ook al te gast bij Jazz by Duurstede/BLUESinWIJK op het bluesplein in de Muntstraat.

Bluesgeheim

Duketown-Slim is zanger/gitarist die de blues speelt zoals het ooit is begonnen. Het is Imco Ceelen uit Utrecht. Kenners omschrijven Imco als het grootste bluesgeheim van de laatste jaren. Hij speelt vanaf 20.30 uur. Uitgebreide informatie is te vinden op de website van BLUESinWIJK.

Lightnin’Guy


Be the first to comment on "Blues sluit 30 april af"

Leave a comment