Ongezouten: Hollywood

janus

Op bedrijventerrein Langshaven spelen zich ’s avonds en ’s nachts taferelen af die zo uit een Hollywoodfilm afkomstig zouden kunnen zijn. Ik citeer: “straatraces, vernielingen, afval, graffiti, drugshandel en prostitutie”. Een B-film dus, dat wel. Maar u leest het goed: prostitutie! Daar kun je als stad mee voor de dag komen dacht ik zo! Je hoort natuurlijk genoeg over gemeenten die een beetje worstelen met coffeeshops, criminaliteit of integratie. Kinderspel. Wij slaan die hele stap gewoon over en scharen ons meteen bij de echt grote plaatsen met de bijbehorende problematiek. Nog even en we struikelen hier over de injectienaalden en de geliquideerde Joegoslaven.

Het CDA zegt trouwens over videomateriaal van een en ander te beschikken. Ik kan me dus voorstellen dat er op dit moment wat zenuwachtige mensen rondlopen in Wijk. En ook dat de ondernemers op het industrieterrein er misschien wat minder gelukkig mee zijn. Maar in deze barre tijden lijkt me dit een welkome oppepper voor de plaatselijke economie. Want vergis je niet, er gaan kapitalen om in deze sector.

Maar waarom moet het nou weer zo bescheiden bij die schimmige Langshaven? De net afgeronde passantenhaven ligt lekker centraal en is dus veel beter bereikbaar, en ook prima verlicht. Eventuele hitsige binnenschippers varen met plezier een paar kilometer verder. Geen enkel probleem. En je wilt toch ook zien wat er in je auto stapt nietwaar? Het zijn vast niet allemaal erotische topmodellen. Heb ik me laten vertellen. Want ik heb zelf uiteraard geen enkele directe ervaring met deze branche.

Ik voorzie trouwens een mooie wisselwerking met de Wijkse middenstand. Want reken maar dat de klanten op de terugweg best een hapje lusten. Misschien dat die publieke dames visitekaartjes van de Wijkse horeca kunnen uitdelen? Of het plaatsen van billboards bij de uitgang van het haventerrein, is dat wat? “Klaar met kezen, bij Lucky House chinezen”? Of: “Dat was fijn, en nu een driegangenmenu bij Pippijn”? Het is mijn vak niet, maar ik voel dat hier mogelijkheden liggen. Plus dat er natuurlijk, om het knagende schuldgevoel te onderdrukken, een bloemetje of een chocolaatje voor moeder de vrouw moet worden gekocht. Ook daar valt commercieel gezien nog wel wat te halen.

Maar dan wel kappen met die videocamera’s, want dan blijven de klanten weg en staan die dames in no time weer in Utrecht of Amsterdam te tippelen. En zitten wij hier tot in lengte van dagen te bakkeleien over een beetje onkruid tussen de stoeptegels of een incidentele winkeldiefstal. Het aanbod volgt de vraag, dus schijnbaar is er in Wijk voldoende vraag naar deze diensten.

Denk ik. Want nogmaals: ik heb hier dus geen enkele ervaring mee.

Janus

Be the first to comment on "Ongezouten: Hollywood"

Leave a comment